ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αναγνωρίστηκε και ο δεύτερος Γάλλος τρομοκράτης!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο φόβος φαίνεται πως είναι υπαρκτός. Υπάρχει δράστης των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή που δεν είναι ανάμεσα στους νεκρούς αλλά κατάφερε, άγνωστο ακόμη πως, να διαφύγει. Ένα νέο θρίλερ ξεκινάει. Μαζί με αυτή την αποκάλυψη έρχεται άλλη μία να κλονίσει τους Παριζιάνους και όχι μόνο: όλα δείχνουν πως τέσσερις από τους δράστες ήταν Γάλλοι. Γάλλοι που αιματοκύλησαν τη Γαλλία.

Εκτός από τον ήδη αναγνωρισμένο Ομάρ Ισμαήλ Μουστεφάι και τον άνδρα που αναζητείται, μεταξύ των δραστών είναι και δυο Γάλλοι υπήκοοι που έμεναν στις Βρυξέλλες. Επισήμως, οι τρεις από τους επτά δράστες που έπεσαν νεκροί, ήταν Γάλλοι πολίτες. Σύμφωνα με το Associated Press ένας ακόμη καμικάζι αναγνωρίστηκε από κομμάτι του δέρματός του και πρόκειται για άνδρα που έμενε στα προάστια του Παρισιού. Σύμφωνα δε με την L' Express, οι τρεις Γάλλοι δράστες ήταν αδέρφια!

Η είδηση πως το πρωί της Κυριακής (15.11.2015) στο προάστιο του ανατολικού Παρισιού Μοντρέιγ βρέθηκε το μαύρο Seat Leon που αναζητούσε η αστυνομία και μέσα σε αυτό τρία Καλάσνικοφ παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές που έφεραν εις πέρας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έφερε το "πάγωμα". Πως βρέθηκαν τα όπλα στο αυτοκίνητο που σύμφωνα με την αστυνομία χρησιμοποίησαν οι δράστες; Υπάρχει δράστης που διαφεύγει;

Υπάρχει σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ. Εξάλλου, ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν στην τελευταία του ενημέρωση το βράδυ του Σαββάτου είχε μιλήσει για επτά τρομοκράτες νεκρούς. Και το Ισλαμικό Κράτος στο μανιφέστο μίσους και φρίκης με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τη χειρότερη σφαγή σε γαλλικό έδαφος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε κάνει λόγο για "οκτώ αδερφούς".

Ο φόβος επιβεβαιώθηκε από το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, που επικαλούμενο αστυνομικές πηγές μετέδωσε ότι οι αρχές αναζητούν έναν Γάλλο υπήκοο που εμπλέκεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής. Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι, ο Γάλλος ύποπτος είναι εκείνος που νοίκιασε ένα Volkswagen Polo, το οποίο εθεάθη έξω από το θέατρο Bataclan, όπου τέσσερις τζιχαντιστές εισέβαλαν και αφού πυροβόλησαν εν ψυχρώ όσους περισσότερους μπορούσαν, ανατινάχθηκαν την ώρα που η αστυνομία αποφάσισε να εισβάλει.

Σύμφωνα με τις γαλλικές πηγές, ο ύποπτος δεν είναι ανάμεσα στους επτά νεκρούς δράστες ή στους άνδρες που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο ως συνεργοί των τζιχαντιστών που επιτέθηκαν στο Παρίσι. «Δεν είναι σαφές αν πήρε μέρος στις επιθέσεις ή ήταν συνεργός. Αλλά σίγουρα το όνομά του δεν είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν συλληφθεί έως τώρα» μετέδωσε ο σταθμός.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι αρχές σταμάτησαν στα σύνορα Γαλλίας – Βελγίου τρεις άνδρες αλλά τους επέτρεψαν να περάσουν στο Βέλγιο καθώς τα ονόματά τους δεν βρίσκονταν σε καμία λίστα υπόπτων. Σύμφωνα με αναφορές, ο ύποπτος που αναζητείται είναι γνωστός για κλοπές και αδερφός ενός από τους συλληφθέντες στο Βέλγιο.

Και όλα αυτά ενώ σύμφωνα με το βελγικό RTBF, δυο από τους δράστες του Παρισιού ήταν από τις Βρυξέλλες και ένας άλλος από την περιοχή του Μόλενμπικ. Μέχρι στιγμής οι συλλήψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες στο Βέλγιο φτάνουν τις επτά και όλες έχουν γίνει στο Μόλενμπικ.

Άλλοι δυο δράστες ήταν Γάλλοι που είχαν μείνει στις Βρυξέλλες. Ο ένας από τους δυο ήταν κοινότητα Μόλενμπικ της βελγικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία. Οι δυο δράστες δεν πέθαναν επί τόπου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Εξάλλου τα "δύο αυτοκίνητα με πινακίδες Βελγίου" που βρέθηκαν από τους Γάλλους ερευνητές στο Παρίσι, είχαν μισθωθεί "στην αρχή της εβδομάδας στην περιοχή των Βρυξελλών", σύμφωνα με την εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα, τον Φρανσουά Μολέν, τρεις δράστες σκοτώθηκαν στο Μπατακλάν, τρεις άλλοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι κοντά στο Stade de France, όπου 80.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Ολάντ, παρακολουθούσαν ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στη Γαλλια και τη Γερμανία, και ένας τελευταίος στη λεωφόρο Voltaire, στο ανατολικό Παρίσι.

Τα τρία αδέλφια

Μια ακόμη μαχαιριά στην καρδιά των Γάλλων ήταν η είδηση πως τρεις από τους δράστες που εμπλέκονται στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση ήταν αδέλφια από τη Γαλλία. Τα τρία αδέρφια έχουν μπει στο στόχαστρο, καθώς ο ένας σκοτώθηκε στις επιθέσεις, ο δεύτερος κρατείται στο Βέλγιο, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν συμμετείχε ή όχι στις επιθέσεις αυτές, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν καμία πληροφορία για τον τρίτο.

Ενδέχεται να είναι μεταξύ των νεκρών βομβιστών αυτοκτονίας ή να έχει διαφύγει. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, έχει ταυτοποιηθεί άλλος ένας από τους νεκρούς δράστες, ο οποίος ήταν Γάλλος υπήκοος.

Πηγή: newsit