ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανική πτήση με 189 επιβάτες απέφυγε πύραυλο πάνω από την Αίγυπτο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα αεροπλάνο που μετέφερε Βρετανούς τουρίστες στο Σαρμ ελ Σέιχ τον Αύγουστο, έκανε ελιγμό προκειμένου να αποφύγει πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από την Αίγυπτο, αποκαλύπτουν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Guardian μεταδίδει πως η πτήση Thomson Airways από Λονδίνο προς το θέρετρο μετέφερε 189 επιβάτες, κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια επειδή ο πιλότος εντόπισε από το κοκπιτ το βλήμα και προχώρησε σε αλλαγή πορείας και ελιγμούς. Το περιστατικό δεν πήρε δημοσιότητα τότε και κανείς από τους επιβάτες δεν ενημερώθηκε για το πώς είχε αποφευχθεί μαι τραγωδία στον αέρα.

Το Υπουργείο Μεταφορών (DfT) επιβεβαίωσε σήμερα το συμβάν, αλλά εκτιμά πως ο πύραυλος δεν είχε σκοπό να πλήξει το αεροσκάφος. Σύμφωνα με τη δική τους επικρατέστερη εκδοχή, τα πυρά που παραλίγο να προκαλέσουν μια νέα τραγωδία, προέρχονταν από στρατιωτικές ασκήσεις της αιγυπτιακής αεροπορίας και του στρατού.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σχετικά: «Ερευνήσαμε το περιστατικό όταν είχε αναφερθεί εκείνη την εποχή και συμπεράναμε ότι δεν επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση, αλλά πως πιθανότατα ήταν πύραυλος από τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονταν εκείνη την εποχή στην περιοχή." Σύμφωνα με τον Guardian το περιστατικό είχε καταγραφεί και αναφερθεί από το πλήρωμα στις αρχές του τμήματος μεταφορών (DfT) αμέσως μετά την ασφαλή προσγείωση της πτήσης στο αιγυπτιακό αεροδρόμιο.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται απευθείας με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να περιορίσει τις πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ, στον απόηχο της συντριβής του ρωσικού Airbus το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο ενισχύει τους φόβους ότι η αστάθεια στην περιοχή μπορεί να απειλήσει τις πτήσεις την ώρα που αρκετές ακόμη χώρες, ακολουθούν το παράδειγμα της Βρετανίας, περιορίζουν τις πτήσεις και επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.