Τουρκία: Συλλήψεις διακινητών που εμπλέκονται στο θάνατο του μικρού Σύριου


H τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τέσσερις φερόμενους διακινητές συριακής καταγωγής μετά το ναυάγιο που προκάλεσε τον θάνατο 12 μεταναστών που ταξίδευαν προς την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ενός παιδιού ηλικίας 3 ετών, οι φωτογραφίες με το άψυχο σώμα του οποίου έκαναν το γύρο του κόσμου, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 30 έως 41 ετών, εντοπίστηκαν στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αλικαρνασσού (νοτιοδυτικά), απ΄ όπου απέπλευσαν τα δύο πλεούμενα τα οποία βυθίστηκαν ενώ κατευθύνονταν προς το νησί της Κω, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της «διακίνησης μεταναστών» οι άνδρες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον ενός δικαστηρίου αργότερα σήμερα, σύμφωνα με το Dogan.

Δώδεκα πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα, γνωστοποίησε το Λιμενικό Σώμα της Τουρκίας.

Μεταξύ Αλικαρνασσού και της Κω, οι επίδοξοι μετανάστες πληρώνουν περισσότερα από 1.000 δολάρια (900 ευρώ) για να διαπλεύσουν μία από τις συντομότερες διαδρομές μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης.

ΠΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΪΛΑΝ

Η συντηρητική κυβέρνηση του Καναδά δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τους πολιτικούς της αντιπάλους σήμερα μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν ότι η οικογένεια του μικρού Σύρου επιχειρούσε να μεταναστεύσει στον Καναδά.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας συγκλονίζοντας την υφήλιο ενώ ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ πραγματοποιεί εκστρατεία με στόχο την επανεκλογή του στις εκλογές της 19ης Οκτωβρίου και ενώ δέχεται ήδη τα πυρά των οργανώσεων προάσπισης των μεταναστών λόγω της αναθεώρησης της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας στην οποία προχώρησε.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο υπουργός Καναδικής Υπηκοότητας και Μετανάστευσης, Κρις Αλεξάντερ, ανέστειλε τη δική του προεκλογική εκστρατεία και επέστρεψε στην πρωτεύουσα της χώρας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμέσως καταφέρθηκαν εναντίον της κυβέρνησης.

«Δε γίνεται να αποκτάς συμπόνοια μεσούσης μιας προεκλογικής εκστρατείας, είτε την έχεις είτε δεν την έχεις» δήλωσε ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Τζάστιν Τρουντό στο Μόντρεαλ.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις των καναδικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της διεθνούς κοινότητας οι οποίοι όλοι τους πιστεύουν ότι ο Καναδάς πρέπει να κάνει περισσότερα και θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει περισσότερα» τόνισε ο ίδιος.