ΒINTEO ΣΟΚ! Αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες λίγο πριν την… επιβίβαση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει τη σοκαριστική στιγμή, που ένα Boeing 737-300 των αερογραμμών SCAT του Καζακστάν, τυλίγεται στις φλόγες, την ώρα που ετοιμάζονται οι άνθρωποι της πτήσεις να επιβιβαστούν.

Το ατύχημα συνέβη όταν ένας κύλινδρος οξυγόνου εξερράγη, ενώ οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν τρομοκρατημένοι. Η φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα αφότου η πτήση DV-742, από Αστάνα, έφτασε στο αεροδρόμιο του Ακτάου στο Καζακστάν. 

Ευτυχώς και οι απερχόμενοι επιβάτες, αλλά και αυτοί που περίμεναν να επιβιβαστούν, βρίσκονταν σε ασφαλή απόσταση και δεν τραυματίστηκε κανείς. Δυστυχώς το αεροσκάφος υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές καθώς, όταν έφτασε το κανόνι νερού της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά είχε ήδη επεκταθεί με εξαιρετική ταχύτητα.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει ένα απαίσια ιστορικό σε θέματα ασφάλειας, καθώς θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες σε όλο τον κόσμο. Έχει βαθμολογηθεί με ένα αστέρι από το μέγιστο των επτά, τοποθετώντας την στον πάτο της λίστας.

Τον Ιανουάριο του 2013, πέθαναν 21 άνθρωποι που επέβαιναν στην πτήση της SCAT προς το Αλμάτι, όταν το αεροσκάφος τους έπεσε, εξαιτίας κακοκαιρίας κοντά στο Κιζιλτού.

Και οι πέντε εταιρίες με βαθμολογία ενός αστεριού, συμπεριλαμβανομένης και της SCAT, έχουν απαγορευτικό για πτήσεις στην ΕΕ, ενώ δίνεται οδηγία «αποφεύγετε όσο μπορείτε» για όσους Αμερικανούς σκέφτονται να την επιλέξουν.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ