Οι τελευταίες στιγμές ενός άνδρα που ο νόμος του έδωσε το δικαίωμα της αυτοκτονίας (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πριν ξεκινήσετε να βλέπετε το βίντεο σας τονίζουμε ότι περιέχει σκηνές που ενδεχομένως να σας κάνουν να νιώσετε άβολα, σκηνές που μπορεί να σας σοκάρουν, σκηνές που χωρίς να είναι αποκρουστικές, μπορεί να σας κάνουν να παγώσετε. Εάν λοιπόν δεν είστε σίγουροι καλύτερα να μην το δείτε.

Η πολιτεία του Όρεγκον είναι η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ, η οποία νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία για τις περιπτώσεις των βαρέως ασθενών οι οποίοι επιθυμούν να μην τυράννιουνται και ζητούν να βάλουν ένα τέρμα στη ζωή τους. Το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν λίγους μήνες και δείχνει πως ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο πίνει ένα κοκτέιλ ναρκωτικών προκειμένου να πεθάνει.

«Θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια» είπε στη σύζυγο και τα παιδιά του, ο ηλικιωμένος Roger Sagner, «δεν αντέχω να ζω άλλο έτσι. Σας παρακαλώ βοηθήστε με, δεν αντέχω άλλο τους πόνους.» Και αμέσως τα παιδιά του κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Με την επίβλεψη ενός δικαστή και με τις οδηγίες γιατρών, του συνταγογραφήθηκε νόμιμα, ένα κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών, που θα έφτιαχνε στο σπίτι και το οποίο θα τον κοίμιζε και στη συνέχεια θα πέθαινε.

Στο συγκλονιστικό βίντεο παρακολουθούμε μια δικαστικό που επιβλέπει τη γιατρό να προετοιμάζει το κοκτέιλ. Είναι ένα μείγμα βαρβιτουρικών (που θα τον κοιμίσουν) και στη συνέχεια βάζει άλλα φάρμακα μέσα που απλά θα κάνουν την καρδιά του να σταματήσει να χτυπά. Μόλις ετοιμάστηκε το γαλακτώδες αφέψημα, η γιατρός το πήγε στο άλλο δωμάτιο, όπου εκεί την περίμενε ο ηλικιωμένος άνδρας, η λατρεμένη σύζυγος του και τα παιδιά τους.

Γνωρίζει ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα έβλεπε τον άνδρα της ζωής της. Κάθεται δίπλα του, τον αγκαλιάζει και η Δικαστίνα εξηγεί τη διαδικασία: «Θα σε κοιμίσει αυτό που θα πιεις, δεν θα νιώσεις το παραμικρό και μετά…» Την διακόπτει ο Roger και συνεχίζει: «μετά εγώ θα πεθάνω. Το ξέρω, εγώ το επέλεξα.» Η εκπρόσωπος της πολιτείας, στα τελευταία της λόγια επισημαίνει πως άπαξ και το πιει μετά δεν έχει επιστροφή.

«Πριν το πιεις» του λέει, «είμαι υποχρεωμένη να σε ρωτήσω δυο πράγματα. Πρώτον είσαι σίγουρος; Έχεις κάθε δικαίωμα να αλλάξεις την γνώμη σου.» Η απάντηση του Roger είναι μια και κατηγορηματική: «Δεν αλλάζω γνώμη.» Η δικαστικός συνεχίζει: «Γνωρίζεις Roger τι πρόκειται να κάνει αυτό το αφέψημα σε εσένα;» Και ο ηλικιωμένος απαντάει: «θα με σκοτώσει και θα με λυτρώσει, θα με κάνει χαρούμενο».

Μετά από αυτό, φέρνει το θανατηφόρο αφέψημα και τον ρωτάει εάν έχει να πει κάτι στην οικογένειά του. «Σας ευχαριστώ όλους, την οικογένεια μου που είστε δίπλα μου. Ευχαριστώ και την πολιτεία του Όρεγκον που μου δίνει τη δυνατότητα να λυτρωθώ.»

Ο Roger πιάνει το κανατάκι και πίνει μονομιάς το αφέψημα. Η γυναίκα του, του χαϊδεύει την πλάτη, τα παιδιά του κλαίνε αλλά τον χαϊδεύουν και εκείνα. Μόλις το πίνει, τον βοηθούν να ξαπλώσει. Στο επόμενο πλάνο έχει μείνει στο δωμάτιο μόνο η οικογένεια. Τα βαρβιτουρικά αρχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο ηλικιωμένος ναρκώνεται. Δεν πονάει. Τον χαϊδεύουν συνέχεια. «Έρχεται… νιώθω να έρχεται…» τους λέει. Μετά από λίγο έχει ηρεμήσει εντελώς τα παιδιά του και η σύζυγός του κλαίνε και συνεχίζουν να τον χαϊδεύουν. Μέχρι που παίρνει την τελευταία του ανάσα… το πρόσωπο του γαληνεύει και φεύγει.

Από τότε που η πολιτεία του Όρεγκον θέσπισε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους 500 άνθρωποι. Ο Roger ήταν ο 343ος…

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: fanpage.gr