Τραγωδία στη Μεσόγειο: Χειροπέδες σε 2 δουλεμπόρους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Αρχές της Ιταλίας συνέλαβαν δύο επιζώντες του ναυαγίου της Κυριακής σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι είναι διακινητές, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υποδομών Γκρατσιάνο Ντελρίο, μετά την άφιξη των διασωθέντων στο λιμάνι Κατάνια της Σικελίας.

Η ιταλική αστυνομία πήρε καταθέσεις από 27 επιζώντες του ναυαγίου μετά την άφιξή της στο έδαφος της χώρας με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ο Ντελρίο δήλωσε ότι ο Τζοβάνι Σάλβι, ο επικεφαλής της εισαγγελίας στην Κατάνια, ο οποίος διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία μετά το ναυάγιο, διέταξε να συλληφθούν τα δύο πρόσωπα. Σύμφωνα με στελέχη της εισαγγελίας, πρόκειται για τον καπετάνιο και τον δεύτερο του μοιραίου πλοίου.

«Ο εισαγγελέας Σάλβι διέταξε απόψε τις συλλήψεις δύο προσώπων που ενέχονται, αυτό δείχνει ότι η ιταλική δικαιοσύνη λειτουργεί», είπε ο Ντελρίο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο λιμάνι.

Νωρίτερα η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο επιζώντες, ένας Τυνήσιος και ένας Σύρος, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο πλοίαρχος κι ένα μέλος του πληρώματος του μοιραίου πλοίου, τέθηκαν υπό κράτηση εν πλω, πάνω στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

800 άνθρωποι πνίγηκαν στα αμπάρια του δουλεμπορικού

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αφού συνομίλησαν με τους επιζώντες, ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί της Τρίτης πως κατά το ναυάγιο στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους.

Πηγή: parapolitika.gr