Μουσουλμάνοι μετανάστες πέταξαν χριστιανούς στη θάλασσα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα διάσταση αποκτά η τραγωδία διάσωσης μεταναστών

Νέα διάσταση αποκτά η τραγωδία που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στη Μεσόγειο. Εν μέσω πληροφοριών για νέο ναυάγιο με περισσότερους από 40 νεκρούς, ανακοινώθηκε ότι 15 μουσουλμάνοι μετανάστες κρατούνται προσωρινά στο Παλέρμο της Σικελίας, μετά από καταγγελίες ότι στη διάρκεια του διάπλου από τη Λιβύη προς την Κάτω Ιταλία πέταξαν στη θάλασσα 12 χριστιανούς συνταξιδιώτες τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας 17χρονος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μαρτυρίες, στο πλεούμενο ξέσπασε σύγκρουση για θρησκευτικούς λόγους και οι μουσουλμάνοι πέταξαν στην θάλασσα τους χριστιανούς επιβαίνοντες, οι οποίοι πνίγηκαν.

Τις καταγγελίες εξετάζει η εισαγγελία στο Παλέρμο, η οποία -σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο- έχει συγκεντρώσει σημαντικό αποδεικτικό υλικό και θα πρέπει τώρα να αποφασίσει μέσα σε 48 ωρες, αν θα μετατρέψει τις δεκαπέντε εντολές προσωρινής κράτησης σε φυλάκιση.

Μαρτυρίες για ναυάγιο με 41 νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο

Άλλο ένα πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες από τα παράλια της Λιβύης στην Ιταλία βυθίστηκε στη Μεσόγειο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 41 άνθρωποι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των λιγοστών επιζώντων.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σώθηκαν μόνο τέσσερις από τους 45 ανθρώπους που είχαν επιβιβαστεί στο φουσκωτό πλοιάριο με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη.