Εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Germanwings

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έπειτα από εννέα ημέρες ερευνών από τα ειδικά συνεργία που επιχειρούν στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της Germanwings, εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα που επικαλούνται δηλώσεις του Γάλλου εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας, το δεύτερο μαύρο κουτί εντοπίστηκε στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι 150 επιβαίνοντες του μοιραίου Airbus.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το BBC εντοπίστηκε και η κάρτα μνήμης, η οποία ενδέχεται να έχει καταγράψει τις τεχνικές λεπτομέρειες της πτήσης όπως τη θέση του αεροσκάφους, την ταχύτητα και την πορεία.

Το πρώτο μαύρο κουτί που βρέθηκε από τους ειδικούς, έπειτα από επεξεργασία αποκάλυψε τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και την καμπίνα, αποκαλύπτοντας τις απέλπιδες προσπάθειες του κυβερνήτη Πάτρικ Σόντενχάιμερ να σπάσει την πόρτα του κόκπιτ για να αποτρέψει τον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς από το να εκτελέσει αυτό που θα αποδεικνυόταν ένα φονικό πλάνο.

Την ίδια ώρα, Γερμανοί εισαγγελείς αποκαλύπτουν πως ο Λούμπις είχε πραγματοποιήσει έρευνα για αυτοκτονίες και θέματα σχετικά με το κλείδωμα της πόρτας του πιλοτηρίου, λίγες ημέρες πριν την πτήση του θανάτου.

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ δήλωσε ότι οι ειδικοί που διερευνούν την υπόθεση, βρήκαν τα στοιχεία αυτά σε τάμπλετ του 28χρονου συγκυβερνήτη.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού εισαγγελέα, Ραλφ Χερενμπρούεκ, διευκρίνισε ότι η έρευνα του Λούμπιτς στο Διαδίκτυο αφορούσε σε μεθόδους αυτοκτονίας και ιατρικές θεραπείες. Ενώ μία ημέρα πριν την τραγωδία, ο νεαρός είχε αναζητήσει όρους που σχετίζονται με κλείδωμα της πόρτας του πιλοτηρίου και τους κανόνες ασφαλείας.

Οι Γερμανοί ειδικοί επιβεβαιώνουν πως ο νεαρός πιλότος κλείδωσε εσκεμμένα τον Σοντεχάιμερ έξω από το κόκπιτ και συνέτριψε το αεροσκάφος, παρασύροντας στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες.

Τις περασμένες ημέρες, οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι καταγράφηκαν οι κραυγές φόβου και απόγνωσης των επιβατών, με πολλούς να φωνάζουν «Θεέ μου» σε διαφορετικές γλώσσες τα τελευταία πέντε λεπτά πριν τη συντριβή στις Γαλλικές Άλπεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα η απομαγνητοφώνηση του μαύρου κουτιού αποκάλυψε πως η καθοδική πορεία του Airbus ξεκίνησε στις 10:29, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους χειριστές. Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία έχει καταγραφεί ο ήχος που προκύπτει από τα χτυπήματα που προκαλεί ο Σοντεχάιμερ στην πόρτα ενώ επιχειρεί να την ανοίξει, αλλά και οι φωνές του στον Λούμπιτς: «Άνοιξε την γαμ…ένη πόρτα»! Στις 10:40 πλέον τα ουρλιαχτά των επιβατών, ακούγονται για τελευταία φορά, καθώς ακολουθεί ο ήχος της πρόσκρουσης.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν "στέκει" η αυτοκτονία του πιλότου της Germanwings;

Δημοσιογράφος αποκαλύπτει τι δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο πριν την συντριβή του Airbus