ΣΟΚ: Αυτοπυρπολήθηκε επτάχρονη και πήρε μαζί της άλλες πέντε ψυχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 7 ετών αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τη βόμβα με την οποία, το είχαν ζώσει σε μια αγορά στην πόλη Ποτίσκουμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, σκοτώνοντας παράλληλα πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 19. Αυτό ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσαν και άλλοι κάτοικοι του Ποτίσκουμ που βρίσκεται στην πολιτεία Γιόμπε, ένα από τα προπύργια της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Αρνήθηκε να την ελέγξουν στην είσοδο της αγοράς και ξέσπασε καυγάς. Τότε πυροδότησε τη βόμβα και σκοτώθηκε η ίδια, μαζί με άλλους πέντε», είπε ένας άλλος μάρτυρας, ο Ιμπραχίμ Μαϊσάγκο, στο πρακτορείο Reuters.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας στην ίδια αγορά, όπου πωλούνται και επισκευάζονται νέα και μεταχειρισμένα τηλέφωνα. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 11 Ιανουαρίου, όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ένας από αυτούς εμφανιζόταν να είναι περίπου 15 ετών, ανατινάχθηκαν έξω από την αγορά. Στην επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν 37 άλλοι.