Παρίσι: Σοκαριστικές εικόνες από την ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα πρώτα καρέ μέσα από το εβραϊκό σούπερ μάρκετ, όπου δεκάδες άνθρωποι παρέμειναν για περίπου έξι ώρες όμηροι του Αμεντί Κουλιμπαλί, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε μία από τις φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται ο δράστης, που φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και κρατά όπλο, να μιλά στους ομήρους.

Σε μία δεύτερη, εμφανίζονται οι όμηροι, τρομοκρατημένοι, μαζεμένοι όλοι μαζί, να κοιτάζουν τέσσερις συνανθρώπους τους που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, μπροστά στα μάτια τους.

Άλλες φωτογραφίες εμφανίζουν τους ανθρώπους, που κατόπιν εντολής του Αμεντί Κουλιμπαλί, του ανθρώπου που τους κρατά ομήρους, προσπαθουν να απενεργοποιήσουν μία κάμερα ασφαλείας. Φαίνονται να έχουν στοιβάξει τσάντες και κούτες αποθήκευσης και να χρησιμοποιούν και μία σκάλα, προκειμένου να φτάσουν την κάμερα.

Οι φωτογραφίες μαρτυρουν τον τρόμο και το χάος που προκλήθηκε όταν εισέβαλε οπλισμένος ο δράστης: Άνθρωποι νεκροί στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, ένα παιδικό καροτσάκι παρατημένο, πράγματα πεταμένα παντού.

Κάποιοι από τους πελάτες, χάρη στην προνοητικότητα ενός υπαλλήλου – ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ήταν μουσουλμάνος κι ο ίδιος – κατάφεραν να σωθούν, παραμένοντας κρυμμένοι, μέσα στο ψυγείο, στους μείον τρεις βαθμούς κελσίου, για περίπου έξι ώρες.

Kosher-2

Kosher-4

Kosher-3