Συρία: Επτά παιδιά νεκρά από το κύμα ψύχους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όλα είχαν να αντιμετωπίσουν οι Σύροι, το κύμα κακοκαιρίας που έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα, εκ των οποίων τα επτά ήταν παιδιά, τους έλειπε.

Σφοδρή χιονοθύελλα σαρώνει την τελευταία εβδομάδα τη χώρα και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την πρώτη μέρα της «έσβησαν» ένα βρέφος ηλικίας μόλις 2 ημερών και δύο κοριτσάκια.

Τα θύματα πέθαναν από υποθερμία καθώς δε διέθεταν θέρμανση, την ώρα που ένα σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει την χώρα.
Την ίδια ημέρα, άλλοι 7 άνθρωποι, περιλαμβανομένης της δίδυμης αδελφής του βρέφους των 2 ημερών στο Χαλέπι (βόρεια) και 3 αγοριών κοντά στη Δαμασκό, στην ανατολική και νότια Συρία, έχασαν την ζωή τους από υποθερμία, γνωστοποίησε η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σε ορισμένες περιοχές της Συρίας ο υδράργυρος έπεσε υπό το μηδέν κατά τη διάρκεια της νύχτας, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των εχθροπραξιών, ζουν σε δύσκολες συνθήκες και ελάχιστα προστατεύονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε πολλές πόλεις εξάλλου που ελέγχουν οι αντάρτες, οι κάτοικοι υποφέρουν από την έλλειψη τροφής, φαρμάκων και επιπλέον οι υποδομές έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες.