Γυναίκα η όμηρος -Συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η καταδίωξη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η καταδίωξη των επικίνδυνων τρομοκρατών.

Υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ όπου οι δύο δράστες του μακελειού στην εφημερίδα Charlie Hebdo φέρονται να έχουν ταμπουρωθεί σε κτίριο στη βιομηχανική περιοχή κρατώντας μία όμηρο.

 

1q1erg 09012015121654

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαιώνει ότι αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το επίκεντρο των ερευνών. "εχουμε ενδείξεις για την παρουσία εκεί των τρομοκρατών που θέλουμε συλλάβουμε", δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες κρατούν όμηρο μία γυναίκα, την οποία οι ειδικές δυνάμεις έχουν εντολές να σώσουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Πριν από λίγα λεπτά οι δράστες φώναξαν στους διαπραγματευτές πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν «σαν μάρτυρες».

Πέντε ελικόπτερα υπερίπτανται της γαλλικής κωμόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο Renault Clio και έκλεψαν ένα όχημα μάρκας Peugeot.

Πανικός επικρατεί και στα σχολεία της περιοχής καθώς όλοι οι μαθητές έχουν κλειδωθεί στις τάξεις τους και περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί είναι στους δρόμους για τη σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, λόγω των επικίνδυνων τζιχαντιστών, πριν από λίγη ώρα έκλεισαν και δύο από τους τέσσερις αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο είναι εκτυλίσσεται η ομηρία.

Ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.

"Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο", δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι "οπλισμένοι και επικίνδυνοι".

Νωρίτερα σήμερα, πηγή της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι.