Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία


Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας εξαπέλυσε ο υπό αμερικανική διοίκηση διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός.

Συμμαχικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν 10 επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών στη Συρία και άλλες 7 στο Ιράκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός.

Οκτώ από τις αεροπορικές εξόδους που έγιναν κατά των τζιχαντιστών στη Συρία επικεντρώθηκαν γύρω από την πολιορκούμενη συνοριακή πόλη Κομπάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφερε η ανακοίνωση της κοινής συμμαχικής διοίκησης.

Δυο άλλες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα σημείο συλλογής πετρελαίου κοντά στην Ντέιρ Εζόρ καθώς επίσης και μια αποθήκη οπλισμού των ισλαμιστών κοντά στη Ράκα, την επαρχία της βορειοανατολικής Συρίας όπου καταρρίφθηκε και αιχμαλωτίστηκε ο Ιορδανός πιλότος.

Οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών αεροσκαφών στο Ιράκ στόχευσαν μονάδες του Ισλαμικού Κράτους στο Σίντζαρ, το αλ Κάιμ τη Φαλούτζα και στο Ταλ Άφαρ ανέφερε η ανακοίνωση του διεθνούς συνασπισμού.