Τούρκος αστυνομικός ανέβασε στο Facebook φρικτά σχόλια για τη δολοφονία 15χρονου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης η δίκη ενός Τούρκου αστυνομικού που κατηγορείται για «υπεράσπιση εγκλήματος» λόγω των σχολίων που δημοσίευσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μετά τον θάνατο ενός νεαρού διαδηλωτή στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2013.

Ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή εξέφρασε τη χαρά του για τον θάνατο του Μπερκίν Ελβάν, 15 ετών, ο οποίος παρέμεινε για καιρό σε κώμα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι ανέβασε στο Facebook στις 11 Μαΐου 2014, την ημέρα της κηδείας του Ελβάν έπειτα από 269 ημέρες σε κώμα, κακοήθεις δηλώσεις σε βάρος του.

Η δίκη του αστυνομικού αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Ο θάνατος του Μπερκίν, που είχε βγει για να αγοράσει ψωμί στις 16 Ιουνίου 2013 σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης κοντά στο σημείο που διεξάγονταν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, είχε προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων εναντίον της κυβέρνησης τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.