ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Εκτέλεσαν 28 επιβάτες λεωφορείου που δεν ήταν μουσουλμάνοι!


Παγκόσμιο σοκ – Οι ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Σαμπάμπ έκαναν πειρατεία στο λεωφορείο που είχε προορισμό το Ναϊρόμπι και εκτέλεσαν όσους από τους 60 επιβάτες δεν ήταν μουσουλμάνοι

Είκοσι οκτώ επιβάτες ενός λεωφορείου εκτελέστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη βορειοανατολική Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, από ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.

Αυτό που προκαλεί παγκόσμιο σοκ είναι το γεγονός ότι οι αντάρτες που έκαναν πειρατεία στο λεωφορείο εκτέλεσαν τους 28 επιβάτες που δεν ήταν μουσουλμάνοι. Στο λεωφορείο επέβαιναν 60 άνθρωποι και προφανώς οι αντάρτες χάρισαν τη ζωή σε όσους πιστεύουν στο Ισλάμ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω (…) ότι 28 αθώοι ταξιδιώτες σκοτώθηκαν βίαια από τους σεμπάμπ», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Μαντέρα, ο Νόα Μουαβίντα, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ανάγκασαν τον οδηγό του λεωφορείου να το ακινητοποιήσει και στη συνέχεια το οδήγησαν στην άκρη του δρόμου και εκτέλεσαν τους επιβάτες που δεν ήταν μουσουλμάνοι.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αφού έστειλε ομάδες του στο σημείο του συμβάντος.

«Υπήρχαν περίπου 60 επιβάτες στο λεωφορείο (…) οι αντάρτες του έστησαν ενέδρα περίπου 8 χιλιόμετρα από την έξοδο της Μαντέρα, μιας πόλης στα σύνορα με τη Σομαλία», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας.

Το λεωφορείο, που είχε προορισμό το Ναϊρόμπι, αναχώρησε από τη Μαντέρα περίπου στις 05:45 (τοπική ώρα, 04:45 ώρα Ελλάδας).

Μόλις σταμάτησε στην άκρη του δρόμου το λεωφορείο, οι δράστες ανάγκασαν τους επιβάτες να κατέβουν από αυτό και τους χώρισαν σε δύο ομάδες: μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους, διευκρίνισε ο Μουαβίντα.

Οι ένοπλοι ανέβηκαν και πάλι στο λεωφορείο με όσους επιβάτες δεν ήταν μουσουλμάνοι και προσπάθησαν να φύγουν. Όμως το όχημα κόλλησε στις λάσπες και δεν μετακινούταν, οπότε «εκτέλεσαν τους ομήρους», κατάληξε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες διέφυγαν στη Σομαλία.

Ένας από τους επιβαίνοντες που διεσώθη, ο Αχμέντ Μαχάτ, δήλωσε στο δίκτυο BBC ότι στο λεωφορείο βρίσκονταν πάνω από 60 επιβάτες τη στιγμή της επίθεσης.

Δέκα βαριά οπλισμένοι άνδρες έβγαλαν τον κόσμο από το όχημα και άρχισαν να τους χωρίζουν σε Σομαλούς και μη Σομαλούς, όπως είπε ο Μαχάτ.

«Οι μη Σομαλοί κλήθηκαν να διαβάσουν μερικά αποσπάσματα από το Κοράνι και όσοι δεν κατάφεραν να τα διαβάσουν έλαβαν την εντολή να πέσουν στο έδαφος. Ένας, ένας δέχθηκαν σφαίρες στο κεφάλι εξ επαφής», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Την ίδια ώρα, δήλωσε πως ακόμα και Σομαλοί πολίτες εκτελέστηκαν στην προσπάθειά τους να μεταπείσουν τους ενόπλους να μην δολοφονήσουν τους επιβάτες.

Οι ισλαμιστές Αλ Σαμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτέλεση

Oι Σομαλοί ισλαμιστές Αλ Σαμπάμπ ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την εκτέλεση των 28 επιβατών υποστηρίζοντας ότι η επίθεση αυτή διαπράχθηκε ως αντίποινα για τις επιδρομές της αστυνομίας της Κένυας εναντίον τεμενών στη Μομπάσα, στις ακτές της χώρας.

«Οι μουτζαχεντίν πραγματοποίησαν με επιτυχία μία επιχείρηση κοντά στη Μαντέρα νωρίτερα το πρωί που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 28 σταυροφόρων ως εκδίκηση για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Κενυάτες σταυροφόροι εναντίον των αδελφών μας στη Μομπάσα» δήλωσε ο σεϊχης Άλι Μοχάμουντ Ρέιτζ, ένας εκπρόσωπος τύπου των σεμπάμπ, σε μία ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Κένυα, και κυρίως οι περιοχές της στη μεθόριο με τη Σομαλία, είναι θέατρο μιας σειράς επιθέσεων που αποδίδονται στους σεμπάμπ από τότε που το Ναϊρόμπι έστειλε στρατεύματα για να πολεμήσει κατά των ισλαμιστών ανταρτών στη νότια Σομαλία τον Οκτώβριο του 2011.

Δείτε ΠΑΡΑΚΑΤΩ φωτογραφίες από το φρικιαστικό έγκλημα: