Ένοπλος εισέβαλε σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και πυροβολούσε στα τυφλά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ένοπλος εισέβαλε στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο τραυματίες. Αγνωστη είναι τόσο η σοβαρότητα της κατάστασής τους, όσο και το αν είναι φοιτητές ή όχι.

Οι Αρχές του πανεπιστημίου σήμαναν συναγερμό, προειδοποιώντας τους φοιτητές για «επικίνδυνο περιστατικό» και τούς κάλεσαν να βρουν καταφύγιο.

Μία φοιτήτρια δήλωσε ότι βρισκόταν στο δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης, περίπου στις 12.30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), όταν άκουσε πυροβολισμούς. «Η αστυνομία από την ενδοεπικοινωνία έλεγε ότι στο χώρο βρισκόταν ένας ένοπλος και νομίζω ότι είπε πως έχουν πυροβοληθεί δύο άτομα», πρόσθεσε η φοιτήτρια μέσω sms στο ABC News.«Μας είπαν να μείνουμε μακριά από πόρτες και παράθυρα. Να μείνουμε εκεί που ήμασταν. Όλοι περιμέναμε και τότε οι αστυνομικοί επέστρεψαν και μας είπαν ότι ο ένοπλος συνελήφθη».

O ελληνικής καταγωγής Περικλής Κοστιδάκης, αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας του Πανεπιστημίου, μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι η βιβλιοθήκη είναι περικυκλωμένη από αστυνομικούς.

«Ολόκληρη η πανεπιστημιούπολη είναι άδεια. Εχω δει μόνο ένα ή δυο ανθρώπους να έρχονται για να δουν τι συμβαίνει. Ολοι όσοι βρίσκονται στο κάμπους έχουν κλειδωθεί στα κτίρια που βρίσκονταν. Τώρα οι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει τη βιβλιοθήκη», προσέθεσε.

Πηγή: parapolitika.gr