ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ: Έμεινε στη ζωή με τη βοήθεια του τετράποδου φίλου του!


Συνέβη σε ένα νοσοκομείο στην κομητεία Ueti στο Κεντάκι. Ο James Waden είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που οι γιατροί πίστευαν ότι σύντομα θα φύγει από τη ζωή, αφού είχε παραιτηθεί από όποια προσπάθεια.

Όλα άλλαξαν, όταν συνάντησε τον καλύτερό του φίλο.

Εισήχθη στο νοσοκομείο μη έχοντας πια καμία θέληση για ζωή. Από τον περασμένο μήνα η υγεία του James Waden είχε επιδεινωθεί πολύ. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε σταματήσει να τρώει κανονικά, ενώ ούτε η συναισθηματική του αστάθεια τον βοηθούσε.

Από την στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο οι γιατροί περίμεναν πως σύντομα θα φύγει από τη ζωή. Κάποια μέρα ο James ζήτησε να δει τον μονόφθαλμο φίλο του, τον Buba, ένα τσιουάουα που του κρατούσε συντροφιά τα τελευταία χρόνια.

Αν και οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν την είσοδο ζώων στους χώρους του νοσοκομείου, οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν μια εξαίρεση και επικοινώνησαν με τη φιλοζωική. Εκείνη, που είχε δώσει τον Buba σε ανάδοχη οικογένεια μετά την εισαγωγή του Waden, μπόρεσε να βρει το σκυλάκι και να το φέρει στον πρώην αφεντικό του.

Τελικά, μια τόσο απλή συνάντηση άλλαξε όλα τα δεδομένα!

Όταν ο James είδε τον Buba χάρηκε τόσο πολύ, που φαίνεται ότι ξαναβρήκε την χαμένη του όρεξη. Παράλληλα, βελτιώθηκε πολύ και η ψυχολογία του, ενώ το ίδιο συνέβη και με το σκυλάκι που είχε μελαγχολήσει μετά τον χωρισμό τους.

Φυσικά, ο Waden δεν έχει βγει εκτός κινδύνου, αφού η κατάστασή του δεν είναι σταθερή, αλλά σίγουρα ο θάνατος πλέον δεν είναι τόσο κοντά.

Μετά την αλλαγή του James, το νοσοκομείο αποφάσισε να ορίσει επισκέψεις, ώστε ο ηλικιωμένος να βλέπει τον Buba. Την ίδια στιγμή, εξετάζει και την πιθανότητα να επιτρέπει γενικά την είσοδο κατοικίδιων στον χώρο, αν οι ασθενείς επιθυμούν να τα δουν.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν γίνει αρκετές έρευνες τα τελευταία χρόνια, που αποδεικνύουν ότι τα κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν πολύ τους ασθενείς, ειδικά στη ψυχολογία τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η αλληλεπίδραση των ασθενών με τα ζώα τους βοηθά να ξεχνούν το άγχος και το στρες τους, συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας τους και αυξάνει το ηθικό τους, στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν τους νοσηλευόμενους περισσότερο στη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ