Φοιτητές κατά Ντράγκι έξω από συνεδριακό χώρο στη Ρώμη

Περίπου 100 φοιτητές αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος πήρε μέρος σε συνέδριο το οποίο οργανώνεται στο πανεπιστήμιο Roma Tre, αφιερωμένο στον Ιταλό οικονομολόγο Φεντερόκο Καφέ.

Οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα υπέρ της πανιταλικής απεργίας, την οποία προκήρυξε το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil για τις 5 Δεκεμβρίου και κατά της λιτότητας. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να εισέλθουν στην αίθουσα όπου λαμβάνει χώρα το συνέδριο και ένας νέος τραυματίσθηκε στο κεφάλι όταν χτυπήθηκε με γκλομπ από αστυνομικό.

Κατά την παρέμβασή του, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι «το σημερινό επίπεδο ανεργίας είναι απαράδεκτο, αφού αντιβαίνει σε κάθε ιδέα ισότητας και αποτελεί μια τεράστια σπατάλη δυνατοτήτων και αποθεμάτων ενέργειας».

«Η ΕΚΤ δεσμεύθηκε να συνεχίσει την αύξηση του προϋπολογισμού της μέχρι να επανέλθει στα επίπεδα του 2012 και να λάβει και περαιτέρω μέτρα, αν όλα όσα αποφασίσθηκαν δεν αποδειχθούν αρκετά», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ντράγκι.