Πού πήγαν τα λεφτά του Ice Bucket Challenge;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όποιος λάμβανε πρόσκληση να βραχεί με ένα κουβά γεμάτο με παγωμένο νερό και παγάκια είχε την άτυπη ευθύνη, να δωρίσει και ένα ποσό για κάποιο σκοπό. Η συγκεκριμένη κίνηση συγκέντρωσε 115 εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό του ιδρύματος ALS.

Το ίδρυμα ALS είναι υπεύθυνο, για την έρευνα και αναζήτηση θεραπείας για πάνω από 15.000 ανθρώπους που πάσχουν από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση, ή κοινώς νόσο του Λου Γκέριγκ, από το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ που αναγκάστηκε σταματήσει να παίζει επαγγελματικά το 1939, όταν και διαγνώστηκε πως πάσχει από τη συγκεκριμένη αρρώστια.

«Θα τριπλασιάσουμε το ποσό που δαπανούμε ετησίως για έρευνες», δήλωσε η πρόεδρος του ιδρύματος ALS, τονίζοντας πως: «Έχουμε μια αίσθηση βιασύνης, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για εποπτεία του διαμοιρασμού των χρημάτων των δωρητών, καθώς προσπαθούμε να προωθήσουμε την έρευνα».

Εκτός από το κομμάτι της έρευνας, τα λεφτά από το Ice Bucket Challenge, θα δοθούν και για την εξυπηρέτηση όσων πάσχουν από τη νόσο, βελτιώνοντας τη θεραπεία τους. Παρά το γεγονός πως τα αποθέματα του ιδρύματος μεγάλωσαν, η Νιούχαους επιμένει πως θα περάσει κάποιο σημαντικό διάστημα, μέχρι να μπορέσουν να διευκρινιστούν ποιοι τομείς πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά και με ποιο ποσό, καθώς η πρόεδρος «κατακλύζεται από προτάσεις» για έρευνα.

«Είναι εκπληκτικό το πόσοι άνθρωποι εμφανίστηκαν με κάποια υποτιθέμενη λύση», είπε συμπληρώνοντας: «Προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι είναι πραγματικότητα και τι είναι ψέμα», ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει το τεράστιο ποσό που συγκεντρώθηκε, πιο πολύ ως έναυσμα παρά ως κλειδί για εύρεση θεραπείας.

«Μπορεί να είμαι άνθρωπος που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά θα κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας αν πιστεύαμε πως 100 εκατομμύρια φτάνουν για να καταπολεμήσουμε μια τέτοια ασθένεια», είπε η πρόεδρος του ιδρύματος.

Πηγή: Protothema.gr