Ιράκ: Ομαδικές εκτελέσεις μελών φυλής από το Ισλαμικό Κράτος


Ακόμη 67 μέλη της σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία αλ Άνμπαρ, σε αντίποινα για την αντίσταση που προβάλλει η εν λόγω φυλή στην προέλαση της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) εκτέλεσε χθες βράδυ (Σάββατο) 67 μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Νάιμ αλ Γκάουντ, ένας από τους αρχηγούς της.

Ο ίδιος είπε μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του Ιράκ Αλσουμάρια ότι οι εκτελεσθέντες ανήκουν σε μια ομάδα 200 μελών της φυλής που κρατούν οι τζιχαντιστές στην πόλη Ρας αλ Μάα στο βόρειο τμήμα της αλ Άνμπαρ. «Οι 125 άλλοι επίσης αντιμετωπίζουν την απειλή του θανάτου», πρόσθεσε.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σημειώσει μια σειρά νίκες στην αλ Άνμπαρ τις τελευταίες εβδομάδες, απειλώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το σύνολο της σουνιτικής αυτής επαρχίας, η οποία εκτείνεται από τα σύνορα με τη Συρία ως τα περίχωρα της Βαγδάτης.

Μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ αντιστάθηκαν για εβδομάδες στην πολιορκία των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Άνμπαρ, όμως στο τέλος τα πυρομαχικά, τα καύσιμα και τα τρόφιμά τους εξαντλήθηκαν.

Εκατοντάδες μαχητές της φυλής αποσύρθηκαν και εκατοντάδες μέλη της εγκατέλειψαν το χωριό τους. Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν πολλούς και τους σκότωσαν. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν εκτελεσθεί αφότου άρχισαν οι εκτελέσεις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.