Νεκρός 15χρονος από κεραυνό στην Αυστραλία!


Στη γνωστή παραλία One Mile του Newcastle 15χρονος έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια σέρφινγκ στην παραλία που έκανε ο νεαρός με φίλους του. 

Από κεραυνό, επίσης, χτυπήθηκε και μια 40χρονη γυναίκα στο σπίτι της, το οποίο υπέστη και ζημιές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτειακής Υπηρεσίας Διάσωσης εκατοντάδες άτομα τηλεφώνησαν για βοήθεια, ενώ περισσότερα 15.000 σπίτια στο Σίδνεϊ και σε άλλες περιοχές της Πολιτείας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο μεταξύ, πυρκαγιές που ξέσπασαν από κεραυνούς στη Νέα Νότια Ουαλία, έπληξαν, μεταξύ άλλων, την περιοχή των Blue Mountains, όπου πριν έναν χρόνο είχαν καταστραφεί 200 σπίτια από παρόμοια πυρκαγιά. Από τις νέες πυρκαγιές κάηκε ένα σπίτι και έπαθαν ζημιές τέσσερα. Σήμερα η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και τα σωστικά συνεργεία της Πολιτείας έκαναν πολλές προσπάθειες να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο τις πυρκαγιές αλλά και τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά προάστια του Σίδνεϊ, λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές, ξεριζώνοντας δένδρα και παρασέρνοντας τις σκεπές αρκετών σπιτιών.