Σιγκαπούρη: Απορρίφθηκαν προσφυγές κατά της απαγόρευσης του σεξ μεταξύ ανδρών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ο ανώτατο δικαστήριο της Σιγκαπούρης αποφάνθηκε σήμερα πως ένας νόμος που ποινικοποιεί το σεξ μεταξύ ανδρών είναι σύμφωνος με το σύνταγμα αυτής της πόλης-κράτους και απέρριψε δύο χωριστές προσφυγές που είχαν υποβληθεί από τρεις άνδρες οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο εν λόγω νόμος παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε σε μια περίοδο που τα δικαιώματα των γκέι έχουν γίνει ένα ολοένα και πιο επίμαχο θέμα στην παραδοσιακά συντηρητική κοινωνία της Σιγκαπούρης.

Ο θεραπευτής μασέρ Ταν Ενγκ Χονγκ και το γκέι ζευγάρι Λιμ Μενγκ Σουάνγκ και Κένεθ Τσι Μου-Λίον επεδίωξαν την κατάργηση του νόμου, ο οποίος προβλέπει ποινές φυλάκισης μέχρι δύο ετών για άνδρες που επιδίδονται σε οποιαδήποτε πράξη "χονδροειδούς προσβολής των ηθών", δημόσια ή ιδιωτικά.

Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν πως ο εν λόγω νόμος παραβιάζει τα δικαιώματά τους στην ισότητα, τη ζωή και την προσωπική ελευθερία τα οποία προβλέπονται από το σύνταγμα της Σιγκαπούρης. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους.

"Ενώ κατανοούμε τα βαθιά προσωπικά συναισθήματα των προσφευγόντων, δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να κάνει αυτό το δικαστήριο για να τους βοηθήσει. Η θεραπεία, αν υπάρχει, βρίσκεται στη νομοθετική σφαίρα", αναφέρεται στην ετυμηγορία την οποία ανακοίνωσε ο δικαστής του ανωτάτου δικαστηρίου Άντριου Φανγκ Μπουν Λιόνγκ.

Η ετυμηγορία είναι ένα βήμα προς τα πίσω για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ο Μ. Ράβι, συνήγορος του Ταν στην υπόθεση.

"Είναι φανερό πως αυτός ο παράλογος και μεροληπτικός νόμος ποινικοποιεί τον πυρήνα της ταυτότητας ενός ατόμου, στην προκειμένη περίπτωση του ομοφυλόφιλου άνδρα", πρόσθεσε σε δήλωση που εξέδωσε.

Ο εν λόγω νόμος δεν στρέφεται κατά του σεξ μεταξύ λεσβιών.

"Αυτή η άνιση μεταχείριση στο νόμο βασίζεται στο μίσος για το μίσος και στη διάκριση για τη διάκριση και σε τίποτε άλλο", πρόσθεσε ο Ράβι.