Βραζιλία: Πολύνεκρη σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό


Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν την ζωή τους και 31 τραυματίστηκαν στην πολιτεία του Σάο Πάολο, όταν ένα σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μαθητές που επέστρεφαν από εκδρομή, συγκρούστηκε σφοδρότατα με ένα φορτηγό.
 

«Υπάρχουν 10 νεκροί και 31 τραυματίες συμπεριλαμβανομένων 16 που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση….», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, συμπληρώνοντας πως πολλοί επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του λεωφορείου.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη του Σάο Πάολο, όπου είχαν πάει εκδρομή οι μαθητές και επέστρεφε στο Μπορμπορέμα, που βρίσκεται σε απόσταση 390 χιλιομέτρων.

Η σύγκρουση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/10) στο Ιμπίτινγκα, περίπου 30 χιλιόμετρα από το Μπορμπορέμα, όπου οι αρχές κήρυξαν σήμερα τριήμερο πένθος.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1 de Globo στο δυστύχημα έχασαν την ζωή τους 6 μαθητές ηλικίας 15 έως 17 ετών, 3 καθηγητές και η διευθύντρια του σχολείου.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 42 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία, συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.