ΗΠΑ: Η νοσοκόμα που μολύνθηκε από τον Εμπολα μιλά στην κάμερα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα συγκλονιστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο του Τέξας (Presbyterian Hospital Dallas) στο οποίο μιλά η Nina Pham, η Αμερικανίδα νοσηλεύτρια που έχει προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα και βρίσκεται σε καραντίνα, όσο υποβάλλεται σε θεραπεία.

Εχθές η Nina Pham αναχώρησε από το νοσοκομείο του Τέξας για το Εθνικό Ινστιτούτο Κλινικής Υγείας, ωστόσο νωρίτερα, την επισκέφθηκε ο θεράπων ιατρός της Dr. Gary Weinstein, ο οποίος κατέγραψε τη συνομιλία που είχε μαζί της. Η ίδια η Nina Pham ζήτησε να διαδοθεί το βίντεο.

«Ευχαριστούμε που τα πηγαίνεις καλύτερα και που ήσουν μέλος της ομάδας εθελοντών που φρόντισαν τον πρώτο ασθενή που έφτασε προσβεβλημένος από το θανατηφόρο ιό του Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος. Σημαίνει πολλά. Πήρατε όλοι (οι νοσηλευτές) μια τεράστια ευθύνη» λέει ο γιατρός στην ασθενή, ενώ η κάμερα δείχνει εκείνη ξαπλωμενη στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Στην πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα στην οποία βρίσκεται ξαπλωμένη η νοσοκόμα που νοσεί από τον ιό του Έμπολα, βρίσκεται επίσης ακόμα ένας άνθρωπος, πιθανότατα νοσηλεύτρια, με την απαραίτητη στολή, που καθόλη τη συνομιλία που έχει η Nina Pham με το γιατρό της, την περιποιείται.

Η Nina Pham φανερά συγκινημένη, ξεσπά σε κλάματα. «Μην κλαις, μην κλαις, είμαστε όλοι πραγματικά υπερήφανοι για εσένα» ακούγεται η φωνή του γιατρού της.

«Ελάτε στο Maryland όλοι», λέει η ίδια σε μια προσπάθεια να αλλάξει η διάθεσή της. «Πάρτι στο Maryland» της απαντά ο γιατρός. Ο ίδιος, πριν αποχωρήσει από το δωμάτιο, τη ρωτά αν χρειάζεται κάτι, για να του αντιγυρίσει πως είναι εντάξει.

Της υπενθυμίζει να μην κλαίει και η ίδια του απαντά πως είναι δάκρυα χαράς. «Αν είναι δάκρυα χαράς, τότε εντάξει, αλλιώς δεν θέλουμε δάκρυα και κλάματα. Δεν επιτρέπονται» της λέει με τη διάθεση να τη στηρίξει ψυχολογικά.

Στο τέλος, η Nina Pham, ανάμεσα στα δάκρυά της, λέει: «Σας αγαπάω παιδιά».

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ