ΣΤΙΒΟΣ: Γνωστός αθλητής βρέθηκε ντοπαρισμένος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο αθλητής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τη δράση.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού, τα φαινόμενα ντόπινγκ δεν έχουν εξαλειφθεί στον κόσμο του κλασικού αθλητισμού. Οπως ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (USADA), Αμερικανός επικοντιστής έκανε χρήση τετραϋδροκαναβιδόλης, όπως προέκυψε μετά από σχετικό έλεγχο.

Ο λόγος για τον Κόουλ Ουόλς, ο οποίος τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Ο 24χρονος αθλητής, ο οποίος είχε καταταγεί 10ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, τον περασμένο Οκτώβριο, ελέγχθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2020 κατά την διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ που φιλοξενήθηκε στο Κότμπους της Γερμανίας, όπου πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τον συμπατριώτη του, Σαμ Κέντρικς και τον Βέλγο, Μπεν Μπρέντερς.

«Δεδομένου ότι ο Ουόλς, ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τη χρήση μαριχουάνας, η περίοδος αποκλεισμού του μειώθηκε κατά τρεις μήνες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του USADA για τον Αμερικανό άλτη, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ πέντε μέτρα και 83 εκατοστά.