ΠΡΟΣΟΧΗ: Γνωστή εταιρεία ανακαλεί δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί τουλάχιστον δύο εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας ενός προβλήματος στον αερόσακο, ίδιας φύσης με αυτόν που οδήγησε στις αρχές του μήνα την ανταγωνίστριά της Toyota να ανακαλέσει 2,27 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Δύο ακόμη αυτοκινητοβιομηχανίες, οι Nissan και Mazda, επίσης ανακοίνωσαν ανάκληση αυτοκινήτων τους λόγω ελαττωματικού αερόσακου.

Ο αριθμός των οχημάτων που ανακαλεί η Nissan δεν είχε ακόμη γίνει γνωστός, την ώρα που η Honda ανακοίνωνε ότι ανακαλεί 2,03 εκατομμύριο αυτοκίνητά της και η Mazda 157.800 οχήματα.

Στην περίπτωση της Honda, η συναρμολόγηση των αυτοκινήτων που παρουσιάζουν το πρόβλημα (μεταξύ τους τα μοντέλα Fit και Accord) έγινε από τον Αύγουστο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005. Τα μισά από τα ανακληθέντα αυτοκίνητα της Honda έχουν διατεθεί στις ΗΠΑ, ακολουθεί η Ιαπωνία (668.582 οχήματα ) και τα υπόλοιπα σε αρκετές χώρες και περιοχές.

Η διόγκωση του αερόσακου ενδέχεται να είναι ελαττωματική και, στη χειρότερη περίπτωση, να αναφλεγεί με κίνδυνο να προκαλέσει τραυματισμό, εξήγησε η αυτοκινητοβιομηχανία σε έγγραφό της που απέστειλε στο ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών.

Στις αρχές του μήνα, η Toyota είχε προχωρήσει σε ανάκληση με παρόμοια αιτιολογία. Μεγάλος αριθμός οχημάτων της είχαν ήδη ανακληθεί για τον ίδιο λόγο τον Απρίλιο του 2013. Η Toyota είχε διευκρινίσει ότι θέλει "να αλλάξει τη λύση" με την οποία είχε αντιμετωπιστεί τότε το πρόβλημα, γεγονός που την ώθησε να ανακαλέσει εκ νέου τα ίδια αυτοκίνητα.

Πηγή: toxwni.gr


Διαβάστε επίσης:

Ανακαλείται «μικρό» μοντέλο πασίγνωστης μάρκας αυτοκινήτων λόγω προβλήματος στα φρένα!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων ανακαλεί 920.000 οχήματα παγκοσμίως

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γνωστή εταιρεία ανακαλεί δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως