ΒΙΝΤΕΟ: Αυτή είναι η πανέμορφη Σύρια δημοσιογράφος θύμα των ισλαμιστών

Από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή των αντικαθεστωτικών ανταρτών έπεσε νεκρή η 26χρονη Σύρια δημοσιογράφος, Γιάρα Αμπάς.

Η Γιάρα Αμπάς, παρά τη νεαρή ηλικία της, ήταν διακεκριμένη πολεμική ανταποκρίτρια για το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Ιχμπαρίγια».

Τελευταία της αποστολή έμελλε να είναι η κάλυψη των μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και των ισλαμιστών ανταρτών για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ. Κοντά στη στρατιωτική αεροπορική βάση Νταμπάα η δημοσιογράφος και το τηλεοπτικό της συνεργείο δέχτηκαν την επίθεση ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ήταν εμφανές ότι επρόκειτο για εργαζόμενους στον Τύπο. Ο θάνατος της 26χρονης ήταν ακαριαίος, ενώτραυματίστηκαν και μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.

«Το υπουργείο Πληροφοριών (. . .) ανακοίνωσε το θάνατο της συναδέλφισσάς μας Γιάρα Αμπάς, η οποία σκοτώθηκε από τρομοκράτες κοντά στο αεροδρόμιο Νταμπάα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργαζόταν. Ακόμα και το προσκείμενο στη συριακή αντιπολίτευση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η Αμπάς σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

Για τη δολοφονία της Αμπάς έχει ξεσπάσει κύμα οργής στη Συρία, με τους πολίτες να ζητούν «έκτακτα στρατοδικεία με άμεσες εκτελέσεις των ισλαμιστών».


{YouTube}2iTehzDlF68{/YouTube}