Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη στιγμή που το αγνοούμενο Μπόινγκ της Malaysia Airlines συνετρίβη στον Ινδικό ενδέχεται να κατέγραψαν μικρόφωνα στα βάθη του ωκεανού.


Την ώρα που οι διεθνείς έρευνες μετά της εξαφάνιση της μοιραίας πτήσης ΜH370, στις 8 Μαρτίου, παραμένουν άκαρπες, υποβρύχιες συσκευές κατέγραψαν εκείνη την ημέρα έναν ήχο χαμηλής συχνότητας στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας, που πιστεύεται ότι ίσως ανήκει στο χαμένο αεροσκάφος.

Ο ήχος μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Curtin University της δυτικής Αυστραλίας που αποφάσισαν να ελέγξουν τα δεδομένα από τις υποβρύχιες συσκευές εγγραφής τους στο Rottnest Island, κοντά στο Περθ (κέντρο των ερευνών), κατεγράφη λίγα μόλις λεπτά αφού χάθηκε η επικοινωνία των πιλότων με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της έρευνας Dr Alec Duncan δεν αποκλείει ο ήχος να προέρχεται από κάποιο φυσικό φαινόμενο, όπως κάποιο μικρό σεισμό.

«Θα ήθελα πολύ να ήμουν σε θέση να πω ότι εντοπίσαμε κάτι από το αεροπλάνο, ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν θόρυβο στον ωκεανό», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας 20% πιθανότητα ο ήχος να προέρχεται από το Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες…