Ευρωεκλογές 2014: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άνοιξαν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές στην Ολλανδία που μαζί με τη Βρετανία ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη των μελών του νέου ευρωκοινοβουλίου.

"Ποδαρικό" στις ευρωκάλπες κάνουν την Πέμπτη οι Βρετανοί, οι Ολλανδοί και οι Κροάτες. Οι εκλογές στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ διεξάγονται σε διαφορετικές ημερομηνίες αλλά όλα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ, όταν ψηφίσουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Η Μάλτα, η Ιρλανδία και η Τσεχική Δημοκρατία ψηφίζουν την Παρασκευή και το Σάββατο. Η Κύπρος, η Λετονία και η Σλοβακία την Παρασκευή. Η Ιταλία το Σάββατο και όλες οι υπόλοιπες χώρες - ανάμεσα τούς και η Ελλάδα -την Κυριακή.

Από την Πέμπτη μέχρι την προσεχή Κυριακή, περίπου 400 εκατομμύρια πολίτες από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να αναδείξουν τα 751 μέλη του νέου ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρά το γεγονός ότι το ΕΛΚ παραμένει πρώτο, χάνει ωστόσο, σημαντικές δυνάμεις, ενώ οι σοσιαλιστές ελαφρώς αυξάνουν τα ποσοστά τους παραμένοντας δεύτεροι.

Έδρες χάνουν Φιλελεύθεροι και Πράσινοι.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά αναμένεται να αυξήσει τα ποσοστά της, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.