ΣΟΚ στην Τουρκία – Εκατοντάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε ορυχείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε εθνική τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται όσο περάνει η ώρα, η καταστροφή που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας, στην επαρχία Μανίσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ, τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι χωρίς καμία βοήθεια, στις υπόγειες στοές του ανθρακωρυχείου στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη.

7b1f9ad32c2a5ba373dfd83c75eaff98 XL

Όπως έχει ανακοινωθεί νωρίτερα 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στα έγκατα της γης στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, και εκατοντάδες από αυτούς εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

{YouTube}hjLDItCCuQY{/YouTube}


Ο τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε επίσης ότι άλλοι 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε ανάφλεξη, λόγω βραχυκυκλώματος ηλεκτρικού μετασχηματιστή.

Στην περιοχή βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, 100 διασώστες, αλλά και δεκάδες ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Στο σημείο σπεύδει και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

13992146

{YouTube}5wPTNftYn3o{/YouTube}

Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που γινόταν η αλλαγή βάρδιας και είναι δύσκολο να καθοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των εργατών που βρισκόντουσαν στο ορυχείο.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.