Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Είναι αυτό το πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από 500 χρόνια, αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει το ναυαγισμένο πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου, το "Σάντα Μαρία".

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Μπάρι Κλίφορντ, το πλοίο κείτεται στο βυθό της βόρειας ακτής της Αϊτής και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι είναι το διάσημο πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε τρία πλοία με τα οποία απέπλευσε στις 3 Αυγούστου το 1492 και ανακάλυψε την Αμερική: Το "Νίνια", το "Πίντα" και το "Σάντα Μαρία".

Τα δύο πρώτα κατάφεραν να γυρίσουν πίσω στην Ισπανία, όχι όμως και το Σάντα Μαρία.

Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν στοιχεία από άλλες ανακαλύψεις και μελέτησαν τις σημειώσεις που κρατούσε ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Μάλιστα, το ναυάγιο βρίσκεται λένε οι αρχαιολόγοι εκεί που έγραψε ότι ήταν ο ίδιος ο Χριστόφορος Κολόμβος σε σχέση με το φρούριό του.

Δείτε την φωτογραφία:


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.