19χρονες δέχθηκαν απάνθρωπη επίθεση με οξύ (φωτο)


Οι δυο νεαρές κοπέλες αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι στη Ζανζιβάρη…


Αυτή όμως η απόφαση θα τους άλλαζε για πάντα τη ζωή.

Η Katie Gee και η φίλη της Kirstie Trup θα πήγαιναν στην Τανζανία για να δουλέψουν εθελοντικά ως δασκάλες για τρεις εβδομάδες.

Δυο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο τους επιτέθηκαν, ρίχοντάς τους οξύ: «Ο πόνος ήταν τόσο οξύς και η σκέψη πως θα μείνω σημαδεμένη τόσο τρομακτική που ζήτησα από κάποιον να με πυροβολήσει», αφηγείται η Gee στη Daily Mail. «Το πείσμα μου διασφαλίζει πως δεν τα παραιτηθώ, έστω και μόνο για να μην επιτρέψω στους δειλούς που επιχείρησαν να μου καταστρέψουν τη ζωή, να νικήσουν».

Όπως αφηγείται, «έβλεπα τον ένα να χαμογελά καθώς εμφάνιζε ένα δοχείο που δεν φαινόταν και περιέλουζε εμένα και την Kirstie με το οξύ».

Σύμφωνα με τους γιατρούς θα είχε χάσει την όρασή της αν δεν είχε ενστικτωδώς κλείσει τα μάτια της εκείνη τη στιγμή.

Όπως αναφέρεται οι περαστικοί τους έριξαν νερό για να ξεπλυθούν μέχρι να μεταφερθούν αρχικά σε νοσοκομείο της Ζανζιβάρης και στη συνέχεια στο Λονδίνο για θεραπεία. Η Gee είχε σημάδια στο πρόσωπο, την πλάτη, τα χέρια, την κοιλιά και τα πόδια της…

Το δεξί της αυτή χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί επειδή είχε υποστεί πολύ μεγάλη βλάβη. Η 19χρονη έχει ήδη υποβληθεί σε 15 επεμβάσεις και θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλες τόσες.

Η κοπέλα τώρα προσπαθεί να αντλήσει δύναμη και να συνεχίσει τη ζωή της.

«Οι σκέψεις πως η ζωή μου τελείωσε άρχισαν να περιορίζονται επειδή ξέρω πως με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων μου δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορώ να πετύχω», τονίζει.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.