Χαμένο Boeing: Νέο σήμα κινδύνου από τον Ινδικό Ωκεανό! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα σήμα κινδύνου από αλιευτικό σκάφος που πλέει στο νότιο Ινδικό Ωκεανό – χωρίς περαιτέρω πληροφορίες – έλαβε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών για τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

«Το σημείο βρίσκεται 3.241 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ και 648 χιλιόμετρα βόρεια της ηπειρωτικής Ανταρκτικής. Δύο αεροσκάφη έχουν σηκωθεί, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε ώρες για να φθάσουν στο σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι ένα από αυτά (το «P3 Orion»), το οποίο παίρνει μέρος στη συνεχιζόμενη έρευνα για το χαμένο Boeing 777 , έχει τη δυνατότητα να πετάξει στο νερό εξοπλισμό επιβίωσης.

Την ίδια ώρα πάντως που η αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφος της Malaysia Airlines έχει μπει στην τέταρτη εβδομάδα με αεροσκάφη και πολεμικά πλοία να χτενίζουν – άκαρπα για την ώρα - τον νότιο Ινδικό Ωκεανό, οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου απαιτώντας την επιστροφή τους, χωρίς πάντως να… δεσμεύουν κανέναν, όπως ειρωνικά αναγράφεται σε ένα πανό τους…

treyte

«Φτάσαμε εδώ σήμερα το πρωί με τη θλίψη και το άγχος.  Δεν μας δίνουν καμία αποτελεσματική ενημέρωση. Θέλουμε η κυβέρνηση της Μαλαισίας να ζητήσει συγγνώμη για την παροχή συγκεχυμένων πληροφοριών από την περασμένη εβδομάδα που προκάλεσαν την καθυστέρηση στην προσπάθεια αναζήτησης και διάσωσης», τόνισε μία εξαγριωμένη γυναίκα.