Συνεχίζονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777-200ER

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η αναζήτηση του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ το Σάββατο, χωρίς ναεκπέμψει σήμα κινδύνου.


Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί ακόμη από το Boeing 777 της Malaysia Airlines, εξατάζονται όλα τα σενάρια, ενώ οι αρχές ερευνούν πλέον την ταυτότητα τεσσάρων επιβατών. Παγκόσμια κινητοποίηση για τον εντοπισμό του χαμένου αεροσκάφους.

ga7

"Φόβοι για το χειρότερο"

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι υπάρχουν φόβοι για το χειρότερο σενάριο σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με μία αμερικανική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην αντιμετώπιση καταστροφών.

«Φοβούμενοι για το χειρότερο, ένας ειδικός από τις ΗΠΑ στη διαχείριση αντιμετώπισης καταστροφών, θα συνεργαστεί με τη Malaysia Airlines σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

477220261-1-778x437

Οι αρχές εικάζουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφότου έχασε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενώ βρισκόταν στις ανατολικές ακτές της Μαλαισίας.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

Οι μαλαισιανοί ερευνητές ερευνούν την ταυτότητα τεσσάρων επιβατών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, , όμως δεν έχουν καθορίσει ακόμη αν το Boeing 777 κατερρίφθη από τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.

«Έχω στη διάθεσή μου και τα τέσσερα ονόματα», δήλωσε ο Χισαμουντίν Χουσέιν, που είναι και υπουργός Άμυνας, στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, δύο επιβάτες του Μπόινγκ ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις δολιοφθοράς ή καταγγελίες για επίθεση. Όμως στον κατάλογο των επιβατών που εξέδωσε η Malaysia Airlines περιλαμβάνονται τα ονόματα δύο Ευρωπαίων --του Αυστριακού Κρίστιαν Κότσελ και του Ιταλού Λουίτζι Μαράνλτι— οι οποίοι, σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών τους δεν επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Η αυστριακή αστυνομία σημείωσε ότι εντόπισε τον Κότσελ ασφαλή στο σπίτι του, ενώ πρόσθεσε ότι το διαβατήριό του είχε κλαπεί πριν χρόνια όταν είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κανένας Ιταλός δεν επέβαινε στο Μπόινγκ, παρότι το όνομα του Μαράλντι περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιβατών. Η μητέρα του, Ρενάτα Λούτσι, είπε στο Ρόιτερς ότι το διαβατήριο του γιου της έχει χαθεί και μάλλον του το είχαν κλέψει στην Ταϊλάνδη το 2013.

Μαλαισιανός αξιωματούχος που έχει γνώση της έρευνας δήλωσε ότι οι επιβάτες που ελέγχονται έχουν όλοι αγοράσει τα εισιτήριά τους από τις China Southern Airlines, οι οποίες μοιράζονταν την πτήση με τη Malaysia Airlines.

rtr3g70m-1-522x293

Πιθανότητα αναστροφής

Στο ραντάρ που παρακολουθούσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines φάνηκε ότι το Boeing 777 ενδέχεται να είχε κάνει αναστροφή και να επέστρεφε στην Κουάλα Λουμπούρ προτού εξαφανιστεί χθες τα ξημερώματα και γι' αυτό τον λόγο οι μαλαισιανές ομάδες έρευνας έχουν επεκτείνει την επιχείρηση αναζήτησής τους στις δυτικές ακτές της χώρας, δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού της Μαλαισίας.

«Αυτό που κάναμε ήταν να ελέγξουμε όσα κατέγραψε το ραντάρ και καταλάβαμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα το αεροσκάφος να έκανε αναστροφή», δήλωσε ο Ροντζάλι Νταούντ διοικητής της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

Το αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών (NTSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει μια ομάδα ειδικών στην Ασία προκειμένου να ερευνήσουν την πιθανή συντριβή ενός αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου.