Αλέν Ντελόν: Η επιθυμία που δε θα πραγματοποιήσουν τα παιδιά του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα παιδιά του Αλέν Ντελόν δεν θα εκπληρώσουν την επιθυμία του ηθοποιού.

Ο Αλέν Ντελόν είχε δηλώσει κάποτε ότι, σε περίπτωση που πέθαινε πριν από τον σκύλο του- όπως έγινε- επιθυμούσε να κάνουν ευθανασία στον Λούμπο και να τον θάψουν μαζί του.

Μετά τις αντιδράσεις ζωόφιλων, τα παιδιά του ηθοποιού έκαναν γνωστό ότι δεν θα εκπληρώσουν αυτή την επιθυμία του.

Ο Αλέν Ντελόν πέθανε σε ηλικία 88 ετών, την Κυριακή. Ο Λούμπο είναι ένα βελγικό μαλινουά, ηλικίας 10 ετών. Ο ηθοποιός ήθελε να θανατωθεί ο σκύλος και να ταφεί μαζί του στο νεκροταφείο του σπιτιού του, στο Ντουσί.

Όμως, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αντέδρασαν έντονα στην προοπτική να γίνει ευθανασία σε ένα υγιές ζώο και προσφέρθηκαν να βρουν ένα νέο σπίτι στον Λούμπο.

Έπειτα από αυτό, το ίδρυμα της Μπριζίτ Μπαρντό ανακοίνωσε ότι η κόρη του Αλέν Ντελόν, Ανούσκα, επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια θα κρατήσει τον σκύλο.

«Μόλις μίλησα στο τηλέφωνο με την Ανούσκα Ντελόν και μου είπε ότι ο Λούμπο είναι μέλος της οικογένειας και θα τον κρατήσουν. Δεν θα θανατωθεί ο σκύλος», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος, σύμφωνα με τον Guardian.

«Μην ανησυχείτε για τον Λούμπο. “Έχει το σπίτι του και την οικογένειά του”, επιβεβαίωσαν συγγενείς του ηθοποιού που θα τον φροντίσουν. Εννοείται ότι δεν θα γίνει ευθανασία στον Λούμπο», ανέφερε ανάρτηση του ιδρύματος στο Instagram.

Στη Γαλλία η νομοθεσία δεν απαγορεύει στους κηδεμόνες να κάνουν ευθανασία στα ζώα τους, αλλά είναι στο χέρι των κτηνιάτρων να αποφασίσουν αν θα ικανοποιήσουν μία τέτοια επιθυμία.

Ο Αλέν Ντελόν είχε φτιάξει ένα νεκροταφείο όπου έχουν ταφεί τουλάχιστον 35 από τους σκύλους του, στο σπίτι στο Ντουσί, το οποίο αγόρασε τη δεκαετία του ‘70. Από εκεί την Κυριακή, σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, τα τρία παιδιά του ηθοποιού ανακοίνωσαν τον θάνατο του πατέρα τους.

«Είναι ο σκύλος του τέλους της ζωής μου. Τον αγαπώ σαν παιδί», είχε πει στο Paris Match το 2018 ο ηθοποιός, αναφερόμενος στο βελγικό μαλινουά που υιοθέτησε από καταφύγιο το 2014.

«Είχα 50 σκύλους στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν. Του λείπω όταν δεν είμαι μαζί του. Αν πεθάνω πριν από εκείνον, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να του κάνει ευθανασία. Θα τον βάλει να κοιμηθεί στα χέρια μου. Προτιμώ να το κάνω αυτό, παρά να ξέρω ότι θα πεθάνει στον τάφο μου με τόση οδύνη», είχε συμπληρώσει, σε μια συνέντευξη που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων.