Έμεινε στις καρδιές μας ως «Ιησούς»: Δείτε πως είναι σήμερα στα 80 του ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πως είναι σήμερα: Το γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε μέσα από τη θρυλική θρησκευτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ που ενσάρκωσε με επιτυχία και σεβασμό τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ δεν είναι μόνο αυτός ο ρόλος που τον έκανε δημοφιλή διεθνώς. Είναι ένας ηθοποιός με πλούσιο ρεπερτόριο στο βρετανικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η καριέρα του ηθοποιού και η ζωή του σήμερα

Ο Πάουελ όμως, πέρα από τον ρόλο που τον έκανε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο, γνώρισε επιτυχία και αναγνώριση από τους κριτικούς για περισσότερα από 40 χρόνια, καθώς υπήρξε κι ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου. Άλλοι σημαντικοί ρόλοι του περιλαμβάνουν τον μυστικό πράκτορα Richard Hannay στην κινηματογραφική εκδοχή του 1978 του βιβλίου του John Buchan με τίτλο «The Thirty Nine Steps» και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Mahler» του Ken Russell.

Ο Πάουελ ξεκίνησε την καριέρα του στην υποκριτική ως προπτυχιακός φοιτητής. Σχεδίαζε να γίνει δικηγόρος και το 1963-64 άρχισε να φοιτά στο Manchester College of Commerce ενώ την ίδια περίοδο ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής με καθηγητή τον Τρέβορ Ναν. Στο College of Commerce ανέλαβε διάφορους ρόλους μαζί με τον Bernard Brandon προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ρόλος χάριζε “τα μεγαλύτερα γέλια”. Αυτή η πρώιμη εμπειρία του στην κωμωδία συνεχίστηκε με τον Jasper Carrott. Μετά από αυτό, προσλήφθηκε στο θέατρο Stoke-on-Trent. Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην ταινία Η μεγάλη ληστεία του τρένου όπου έπαιξε ένανοδηγό τρένου. Είχε έναν μικρό ρόλο στην ταινία Ληστεία αλά ιταλικά (1969), όπου έπαιξε ένα μέλος της σπείρας. Ο Πάουελ έπρεπε να περιμένει λίγα χρόνια για την πρώτη του επιτυχία, η οποία ήρθε το 1970 με τη μίνι σειρά επιστημονικής φαντασίας Doomwatch του BBC όπου ενσάρκωσε τον επιστήμονα Τόμπι Ρεν.

Μετά την επιτυχία του Doomwatch, ο Πάουελ έγινε δημοφιλής και ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε αρκετές παραγωγές του BBC, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών διασκευών των μυθιστορημάτων Sentimental Education (1970) και Jude the Obscure (1971). Επίσης εμφανίστηκε στην σειρά του 1975 Looking for Clancy, το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Frederic Mullally Clancy.

Για αρκετά χρόνια ο Πάουελ συνέχισε με συχνές εμφανίσεις στην τηλεόραση και με περιστασιακές εμφανίσεις στον κινηματογράφο, ενσαρκώνοντας τον Αυστριακό συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ στην ταινία του Κεν Ράσελ Mahler (1974) και ως λοχαγός Γουόκερ στην ταινία του Ράσελ Τόμμυ (1975).

Ύστερα ενσάρκωσε τον Ιησού από την Ναζαρέτ στη μίνι σειρά Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977), μετά από μια επιτυχημένη δεύτερη οντισιόν στον Φράνκο Τζεφιρέλι. Αυτή η τηλεοπτική ταινία σε τέσσερα μέρη είχε τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων των Λόρενς Ολίβιε ως Νικόδημο, τον Έρνεστ Μποργκνάιν ως Ρωμαίο εκατόνταρχο, τον Στέισι Κιτς ως Βαραββά, τον Κρίστοφερ Πλάμερ ως Ηρώδη Αντίπα, τον Μάικλ Γιορκ ως Ιωάννη τον Βαπτιστή, τον Ίαν Μακ Σέιν ως Ιούδα Ισκαριώτη, τον Ροντ Στάιγκερ ως Πόντιο Πιλάτο και τον Τζέιμς Μέισον ως Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας. Για αυτόν τον ρόλο, ο Πάουελ ήταν υποψήφιος για βραβείο BAFTA και κέρδισε βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού από το TVTimes.