YouTube: Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που ανέβηκε πριν 19 χρόνια – Τι έδειχνε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το YouTube συμπλήρωσε 19 χρόνια και το πρώτο βίντεο στην πλατφόρμα αναρτήθηκε στις 23 Απριλίου του 2005.

Πριν από 19 χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις παγκόσμιες διαστάσεις που θα έπαιρνε η πλατφόρμα του Youtube.

To πρώτο βίντεο «ανέβηκε» στις 23 Απριλίου του 2005 από τον Jawed Karim. Πρόκειται για έναν από τους από τους δημιουργούς του YouTube. Ο Jawed είχε δημιουργήσει το κανάλι την ίδια ημέρα και δοκίμασε την πλατφόρμα με ένα βίντεο με τίτλο «Me at the zoo».

Τότε ουδείς γνώριζε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα που θα άλλαζε για πάντα το διαδίκτυο και πως όλα θα κινούνται γύρω από αυτήν.

Στο βίντεο διάρκειας 19 λεπτών ο Jawed Karim, βρίσκεται μπροστά από τους ελέφαντες, στο ζωολογικό πάρκο στο San Diego στην Καλιφόρνια.

«Είμαστε μπροστά από τους ελέφαντες. Το ωραίο με αυτούς τους τύπους είναι ότι έχουν πολύ, πολύ, πολύ μακριές προβοσκίδες, και αυτό είναι, αυτό είναι ωραίο», ακούγεται να λέει.

Η εκτόξευση του YouTube

Το πρώτο βίντεο του YouTube έχει πλέον 264 εκατομμύρια προβολές. Κάπως έτσι ξεκίνησε η πλατφόρμα, που στην συνέχεια εξαγοράστηκε από την Google για να φτάσει στο σήμερα. Ένα χώρο που ο καθένας μπορεί να έχει φωνή και ένα μέρος που θα βρούμε εκατομμύρια κανάλια ενημέρωσης, διασκέδασης και επιμόρφωσης.

Κάθε μέρα αναπαράγονται 5 δις βίντεο στο YouTube, από πάνω από 51 εκατομμύρια κανάλια σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, οι περισσότεροι πλέον παρακολουθούν τουλάχιστον ένα βίντεο την ημέρα.