Υποκλίνεται όλος ο πλανήτης: Η Αθήνα στην 1η θέση παγκοσμίως για τον καλύτερο λόγο, περήφανοι όλοι οι Αθηναίοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Αθήνα βρέθηκε στην πρώτη θέση όσον αφορά τις πόλεις με τις πιο ευχάριστες μυρωδιές παγκοσμίως!

Αν και πολλοί θεωρούν ότι οι μεγαλουπόλεις έχουν άσχημη μυρωδιά λόγω των σκουπιδιών και του καυσαερίου, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν πόλεις που εκπέμπουν ευχάριστα αρώματα.

Πρώτη θέση παγκοσμίως η Αθήνα για τον καλύτερο λóγο

Πρόσφατη μελέτη από το HAYPP ανέδειξε την όχι και τόσο αναμενόμενη και γνωστή πτυχή της μυρωδιάς στις αστικές περιοχές, αναλύοντας 30 μεγάλες πόλεις σε εντός  Ευρώπης για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη. Οι ερευνητές εξέτασαν παράγοντες όπως η καθαριότητα και η παρουσία ανθοπωλείων, αρτοποιείων και αρωματοπωλείων για να δώσουν σε κάθε πόλη μια “βαθμολογία μυρωδιάς”.

Η Αθήνα στην πρώτη θέση με τις καλύτερες μυρωδιές στον κόσμο

Η πόλη που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας ως Νο 1 είναι η Αθήνα. Αν και δεν το περιμέναμε, η ελληνική πρωτεύουσα διακρίνεται για τις εκπληκτικές μυρωδιές της.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έρευνα: «Πολυσύχναστες λαϊκές αγορές, άρωμα φρέσκων προϊόντων, βοτάνων και λαχταριστών ελληνικών λιχουδιών διαχέεται στον αέρα. Η Αθήνα είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις, με 8,3 στα 10 στο μέτρο μυρωδιάς. Από την τραγανή τυρόπιτα μέχρι το σιροπιαστό γλυκό μπακλαβά, τα αρτοποιεία της πόλης προσφέρουν μια σοβαρή ικανοποίηση από μυρωδιές» και συνεχίζει: «Η Αθήνα είναι επίσης ένας λουλουδάτος παράδεισος, με 31 ανθοπωλεία και 22 αρωματοπωλεία ανά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι το ντελικάτο άρωμα απλώνεται σε κάθε γωνιά της πόλης. Η δέσμευση της πόλης για την καθαριότητα αντικατοπτρίζεται επίσης στον Δείκτη Περιβαλλοντικής Απόδοσης (EPI), με βαθμολογία 56,2. Επομένως, την επόμενη φορά που σχεδιάζετε ένα ταξίδι, μην ακολουθείτε την καρδιά σας – ακολουθήστε τη μύτη σας»

Το Παρίσι, με τη μαγευτική του αύρα και τα κομψά δρομάκια, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ η Ζυρίχη ακολουθεί με το καθαρό και γραφικό περιβάλλον της.

Αυτές είναι οι 10 πιο μυρωδάτες πόλεις στον κόσμο:

  1. Αθήνα, Ελλάδα
  2. Παρίσι, Γαλλία
  3. Ζυρίχη, Ελβετία
  4. Δουβλίνο, Ιρλανδία
  5. Λουξεμβούργο
  6. Λευκωσία, Κύπρος
  7. Κοπεγχάγη, Δανία
  8. Βουκουρέστι, Ρουμανία
  9. Βαλέτα, Μάλτα
  10. Άμστερνταμ, Ολλανδία
br