Μήνυμα σε χρήστες iPhone: «Είστε στόχος μισθοφορικής επίθεσης spyware» – Τι λέει η Apple

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Eιδοποιήσεις σε χρήστες iPhone σε 92 χώρες, έστειλε την Τετάρτη η Apple , προειδοποιώντας τους ότι μπορεί να έχουν γίνει στόχος επιθέσεων spyware από μισθοφόρους.

Η εταιρεία έστειλε τις ειδοποιήσεις σε άτομα σε 92 χώρες στις 12μμ ώρα Ειρηνικού την Τετάρτη. Δεν αποκάλυψε τις ταυτότητες των επιτιθέμενων ή τις χώρες στις οποίες οι χρήστες έλαβαν ειδοποιήσεις.

«Η Apple εντόπισε ότι στοχοποιείστε από μια επίθεση μισθοφορικού spyware που προσπαθεί να θέσει σε κίνδυνο από απόσταση το iPhone που σχετίζεται με το Apple ID -xxx-“, έγραψε στην προειδοποίηση προς τους επηρεαζόμενους πελάτες.

«Αυτή η επίθεση πιθανότατα σας στοχεύει ειδικά λόγω του ποιος είστε ή τι κάνετε. Αν και ποτέ δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί απόλυτη βεβαιότητα κατά τον εντοπισμό τέτοιων επιθέσεων, η Apple έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτή την προειδοποίηση – παρακαλούμε να την λάβετε σοβαρά υπόψη σας”, πρόσθεσε η Apple στο κείμενο, αντίγραφο του οποίου εξέτασε το TechCrunch, ενα ειδησεογραφικό site που εστιάζει σε ειδήσεις απο το χώρο της τεχνολογίας .

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone στέλνει τέτοιου είδους ειδοποιήσεις πολλές φορές το χρόνο και έχει ειδοποιήσει τους χρήστες για τέτοιου είδους απειλές σε περισσότερες από 150 χώρες από το 2021, σύμφωνα με μια ενημερωμένη σελίδα υποστήριξης της Apple.

Με λογισμικό …Pegasus