Χτύπησαν με πύραυλο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από το χτύπημα προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες

Nέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου σημειώθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για το σκάφος με την ονομασία «Ζωγραφιά», το οποίο πλέει υπό σημαία Μάλτας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένας πύραυλος των Χούθι χτύπησε το ελληνόκτητο πλοίο, ιδιοκτησίας της ελληνικών συμφερόντων Eagle Bulk Shipping, όσο αυτό έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα. Από το χτύπημα προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πύραυλος το χτύπησε όσο αυτό έπλεε προς βορρά, βορειοδυτικά του λιμανιού Saleef της Υεμένης.

Η Ambrey επιβεβαίωσε ότι το πλοίο χτυπήθηκε στο αμπάρι νούμερο πέντε, προσθέτοντας ότι συνολικά τρεις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τους Χούθι, με τον έναν μόνο να προσκρούει στο πλοίο.

Το πλοίο είναι μπαλκ κάριερ και συνεχίζει το ταξίδι του, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλήρωμά του δεν υπάρχουν Έλληνες.

Τα πλοία μπαλκ κάριερ είναι σχεδιασμένα για τη μεταφορά φορτίων σε αμπάρια, όπως σιτηρά, άνθρακας, σιδηρομετάλλευμα και τσιμέντο.

Όπως αναφέρει το Al Arabiya και το Reuters, η είδηση για το χτύπημα στο πλοίο έγινε γνωστή από τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey.