«Φωτοστέφανο» εμφανίστηκε γύρω από το φεγγάρι – Τι προμηνύει η εμφάνισή του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι προκαλεί τον δακτύλιο και τι προμηνύει η εμφάνισή του.

Ένα «σεληνιακό φωτοστέφανο» έγινε ορατό σε διάφορες πόλεις στο νυχτερινό ουρανό της Αγγλίας αναφέρει το BBC.

Ο δακτύλιος γύρω από τη Σελήνη εθεάθη στον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου στο Staffordshire, την Γουεστ Μίντλαντς, το Σάρεϊ, το Μπερκσάιρ, το Ντόρσετ, το Γιορκσάιρ και το νησί του Γουάιτ.

Σύμφωνα με το BBC το φαινόμενο προκαλείται από τη διάθλαση του σεληνιακού φωτός στους κρυστάλλους πάγου στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με το Met Office, το φωτοστέφανο μπορεί να υποδηλώνει έρχεται βροχή.

Τo παράξενο φαινόμενο με το τεράστιο «φωτοστέφανο» και στον ουρανό της Ιταλίας

Ένα τεράστιο «φωτοστέφανο», το οποίο διατηρήθηκε μόλις για 4 λεπτά πριν εξαφανιστεί εντελώς, έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Βόρειας Ιταλίας πριν από λίγα 24ωρα, γύρω στις 19:20 (τοπική ώρα). Πρόκειται για ένα παράξενο και μυστηριώδες φαινόμενο, σύμφωνα με το Forecast Weather Greece.

Η πρώτη πιθανή εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι η έκρηξη του πυραύλου Starship της SpaceX, όταν έφτασε στο υψόμετρο των 150 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα το παράξενο φωτοστέφανο να δημιουργήθηκε από το μεθάνιο και το οξυγόνο που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα, τα οποία εξακολουθούν να φωτίζονται από τον Ήλιο την ώρα που διασκορπίζονται, σημειώνεται στην ανάρτηση που έχει ως πηγή το Meteoweb.eu.

Παρόμοιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στην Αλάσκα την περασμένη εβδομάδα και διαπιστώθηκε ότι και σε αυτή την περίπτωση οφειλόταν από την εκτόξευση πυραύλου.