Οδηγός παγιδεύτηκε για 500 χλμ. στο κινούμενο αυτοκίνητό του στην Εθνική Οδό -Το απίθανο πρόβλημα που αντιμετώπισε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απίστευτο κι όμως αληθινό φαίνεται είναι αυτό που συνέβη στην Κίνα, με οδηγό να παραμένει εν κινήσει σε αυτοκινητόδρομο για ώρες λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας του αυτοκινήτου του.

Φορτωμένα με δεκάδες ηλεκτρονικά συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης, τα σύγχρονα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως υπολογιστές με ρόδες.

Και παρά την αλματώδη πρόοδο που έχει σημειώσει η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, τα σύγχρονα αυτοκίνητα εξακολουθούν να παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα, τα οποία μπορούν να αποβούν ακόμη και μοιραία για τον οδηγό, τους επιβαίνοντες αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Τραγική θα μπορούσε να είναι και η κατάληξη για τον Κινέζο οδηγό ενός Haval H6, ο οποίος αντιμετώπισε ένα από τα πιο περίεργα προβλήματα που έχουμε ακούσει σε σύγχρονο αυτοκίνητο.

Κινούμενος στον αυτοκινητόδρομο «Beijing–Hong Kong-Macau της επαρχίας Hunan, ο οδηγός του SUV της κινέζικης εταιρείας αντιμετώπισε μια ασυνήθιστα δυσάρεστη και επικίνδυνη έκπληξη, όταν προσπάθησε να εξέλθει από αυτών για να φτάσει στον προορισμό του.

Συγκεκριμένα ο οδηγός του Haval H6 συνειδητοποίησε, έγκαιρα ευτυχώς, ότι δεν μπορούσε να θέσει εκτός λειτουργίας το cruise control του SUV του, το οποίο και είχε ρυθμίσει στα 100 χλμ./ώρα. Μάλιστα διαπίστωσε με έκπληξη ότι όχι μόνο δεν μπορούσε να παρακάμψει το cruise control μέσω του πεντάλ των φρένων, αλλά δεν μπορούσε ούτε να μειώσει ταχύτητα αφού το σύστημα πέδησης δεν αποκρινόταν στις εντολές του.

Παρά το άγχος του, ο Κινέζος οδηγός κατάφερε να συγκροτήσει τις σκέψεις του και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καλέσει την αστυνομία και να την ενημερώσει για την επικίνδυνη κατάσταση με την οποία βρισκόταν αντιμέτωπος.

Οι κινέζικες αρχές ανταποκρίθηκαν στήνοντας μια μεγάλη επιχείρηση, στέλνοντας αρχικά περιπολικά για να συνοδεύσουν τον οδηγό του Haval H6 στην ανεξέλεγκτη πορεία του αλλά και να προπορεύονται αυτού ώστε να κρατούν καθαρό το δρόμο.

Στην προσπάθεια της, μάλιστα, να βρει μια λύση ώστε να σταματήσει με ασφάλεια το SUV, η κινέζικη τροχαία ήρθε σε επαφή και με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Έπειτα από πολλές απόπειρες καμία από τις προτάσεις της Haval δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα και να απενεργοποιήσει το cruise cotnrol.

Υπό τη συνοδεία των περιπολικών της κινέζικης τροχαίας και έπειτα από πέντε συνολικά ώρες οδήγησης ο οδηγός του Haval H6 κατάφερε τελικά να σταματήσει με ασφάλεια, όταν το SUV έμεινε τελικά από βενζίνη.