Ανεiπωτη τpαγωδία: Μωράκι μόλις 3 εβδομάδων πέθανε μέσα στον μάρσιππο από ασφυξία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ στην ζωή της νέας μαμάς είναι ο μάρσιπος.  Πόσο επικίνδυνος, ωστόσο μπορεί να γίνει για το μωρό;  Για το αγοράκι της ιστορίας ο μάρσιπος αποδείχθηκε μοιραίος.

Το τριών εβδομάδων μωράκι πέθανε από ασφυξίαόταν το σαγόνι του πιέστηκε στο στήθος του, ενώ βρισκόταν μέσα στον μάρσιπο. 

Το σχετικά χαμηλό βάρος του μικρού μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα λιγότερο έλεγχο των μυών και του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τη δυσκολία στη διατήρηση ενός  αεραγωγού από τον τρόπο που ήταν τοποθετημένο το παιδί στον μάρσιπο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το σώμα του μωρού δεν ήταν καλά προσαρμοσμένο στον μάρσιπο και σε πολλούς δεν φαινόταν ότι είχε μέσα παιδί. Αφότου διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο, η μητέρα κατέρρευσε.

Η ίδια αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έρευνα, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Πρόσφατη γαλλική έρευνα σε 19 θανάτους παιδιών μέσα σε μαρσίπους συνέστησε, ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν το παιδί κλείσει τους 4 μήνες.

Αν, λοιπόν, χρησιμοποιείτε μάρσιπο, καλό θα ήταν να απομακρύνεται το πηγουνάκι του μωρού από το στήθος σας, να σιγουρευτείτε ότι είναι σε κοντινή απόσταση για να του δώσετε φιλί, η πλάτη του να στηρίζεται σωστά και να έχετε πάντα την προσοχή σας στο μωρό.