Ινδονησία: Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στη βόρεια Σουμάτρα – Ένας νεκρός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε τη βόρεια Σουμάτρα το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, ενώ σημειώθηκαν και μεγάλες υλικές ζημιές. Ακολούθησαν 53 μετασεισμοί.

Ένας νεκρός και υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός του σεισμού των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη βόρεια Σουμάτρα, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο μετεωρολογίας και γεωφυσικής της Ινδονησίας (BMKG).

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί, υποχρεώνοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Η σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών σημειώθηκε στις 02:28 (τοπική ώρα – 22:28 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησαν 53 μετασεισμοί μικρότερης έντασης. Το BMKG προειδοποίησε για τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε ορεινές περιοχές.

Η Ινδονησία βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη λόγω της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών. Το ρήγμα κατά μήκος της Σουμάτρας έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνο.