Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη φωτογραφία του τάφου της -Θάφτηκε μαζί με τους γονείς και τον σύζυγό της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η πρώτη φωτογραφία του τάφου της βασίλισσας Ελισάβετ στο Κάστρο του Ουίνδσορ δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η φωτογραφία δείχνει την «τελευταία κατοικία» της Ελισάβετ η οποία τάφηκε με τον αγαπημένο της σύζυγο και τους γονείς της.

Το όνομα της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας είναι γραμμένο στη μαύρη πέτρινη πλάκα, με χρυσά γράμματα, μαζί με τη Βασιλομήτωρ, τον πρώην βασιλιά Γεώργιο ΣΤ και τον δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η νέα πλάκα – σύμφωνα με την Daily Mail – αντικαθιστά την παλαιότερη που έφερε τα ονόματα και τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του Γεωργίου ΣΤ’ και της συζύγου του.

Τώρα περιέχει, σε μορφή λίστας, τα «George VI 1895-1952» και «Elizabeth 1900-2002», και στη συνέχεια τα «Elizabeth II 1926-2022» και «Philip 1921-2021».

Ο θάνατός της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ έφυγε από την ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:31 (Ώρα Ηνωμένου Βασιλείου), στο εξοχικό ανάκτορο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, από φυσικά αίτια σε ηλικία 96 ετών.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ που κατά τα ειωθότα αναρτήθηκε στα κάγκελα του ανακτόρου. Η ανακοίνωση έγινε στις 18:31 τοπική ώρα από τον Χιου Έντουαρντς, και διαβάστηκε από το BBC κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης. Νωρίτερα την ίδια μέρα οι γιατροί ανέφεραν ότι η υγεία της επιδεινώθηκε γρήγορα και την έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ήδη από τις 12:30 μ.μ. τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η Βασίλισσα βρισκόταν υπό ιατρική επίβλεψη στο Κάστρο Μπαλμόραλ αφού οι γιατροί εξέφρασαν ανησυχία. Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, η σημαία στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κατέβηκε στο μεσίστιο.

Επειδή ο νέος μονάρχης Κάρολος ήταν επίσης στο Μπαλμόραλ όταν έγινε βασιλιάς, το έθιμο της Αγγλίας επιτάσσει να παραμείνει στο κάστρο αμέσως μετά το θάνατο της μητέρας του. Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν επίσης συγκεντρωμένοι και θρηνούσαν το θάνατο της Βασίλισσας έξω από τις πύλες.

Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση είχε γίνει μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, όταν υποδέχθηκε τη Λιζ Τρας προκειμένου να τη διορίσει ως πρωθυπουργό της Βρετανίας.