Ο Πρόεδρος της Σερβίας ακύρωσε το Europride – Συγχαρητήρια από τον Πατριάρχη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ακύρωση του Europride στο Βελιγράδι χαιρετίζει το Πατριαρχείο Σερβίας

Του Θάνου Θανόπουλου για το Romfea.gr


Την απόφαση του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς για ακύρωση της διεξαγωγής του EuroPride τον Σεπτέμβριο στο Βελιγράδι χαιρετίζει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Σερβίας.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος Βούτσιτς αιτιολόγησε την απόφασή του αυτή λόγω της δύσκολης κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια.

Η Ιερά Σύνοδος στην ανακοίνωσή της συνεχάρη τον Πρόεδρο της Σερβίας και την κυβέρνηση για την υπεύθυνη απόφαση, και τονίζει πως «η διεξαγωγή αυτής της «παρέλασης», για την προώθηση της ΛΟΑΤ ιδεολογίας, που προσπαθεί να επιβληθεί στην Ευρώπη και στον λεγόμενο δυτικό κόσμο γενικότερα και, δυστυχώς και στον λαό της Σερβίας, θα προκαλούσε πρόσθετες εντάσεις και νέες διαιρέσεις μεταξύ των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας και των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων στη Σερβία».

Σε άλλο σημείο η Ιερά Σύνοδος προσθέτει: «Και το ίδιο το θέμα των "ΛΟΑΤ", πιστεύουμε, είναι άτοπο, ειδικά στις μέρες μας, που για εμάς τους Σέρβους, στη Σερβία και παντού στον κόσμο, υπάρχει ένα θέμα πάνω από όλα τα θέματα, το θέμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια».

"Η ηγεσία της χώρας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Σερβίας, αγωνίζεται για τη διατήρηση της αρχικής νότιας επαρχίας μας στη Σερβία, για τη σωτηρία των μεγαλύτερων Ιερών μας τόπων, ξεκινώντας από το Πατριαρχείο του Πεκίου, την Ιερά Μονή Ντέτσανι, την Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα, την Ιερά Μονή Παναγία Λιέβισκα, και για την επιβίωση του σερβικού λαού στις υπεραιωνόβιες εστίες του" - προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Σερβίας.

Κλείνοντας η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχείς υπογραμμίζει: "Σε αυτόν τον έντιμο και ιερό αγώνα, το κράτος της Σερβίας απολαμβάνει την αδιάλειπτη προσευχή μας, την αμέριστη ηθική και πατριωτική υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας. Όλοι μαζί Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Σέρβοι πατριώτες, ο περιούσιος λαός του Αγίου Σάββα και του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου, καλούμαστε ομόφωνα να είμαστε σε δράση, φίλοι του Θεού, φίλοι των γειτόνων μας, εχθροί κανενός".