Άλλαξε φύλο και όνομα το παιδί του Έλον Μασκ: «Δεν θέλω καμία σχέση με τον πατέρα μου»


O μεγιστάνας της τεχνολογίας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Με αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο 18χρονος γιος του Έλον Μασκ, αποφάσισε να αλλάξει το φύλο του αλλά και το επώνυμο του πασίγνωστου πατέρα του, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, οΞαβιέ Μασκ άλλαξε το όνομά του «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον», διατηρώντας το επίθετο της μητέρας του. Ωστόσο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν η transgender έφηβη θα αποποιηθεί και τα δικαιώματά της στην περιουσία των 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων του πατέρα της.

Ο 18χρονος Ξαβιέ που πλέον έγινε Βίβιαν Τζένα, είναι παιδί που απέκτησε ο μεγιστάνας από τον γάμο του με την Καναδή συγγραφέα Τζαστίν Γουίλσον. Το ζευγάρι απέκτησε συνολικά πέντε παιδιά, τα δίδυμα αγοράκια Ξαβιέ και Γκρίφιν και τα τρίδυμα αγοράκια Ντέιμιαν, Κάι και Σάξον, που είναι σήμερα 16 ετών. Το πρώτο τους παιδί πέθανε το 2002, μόλις 10 μέρες αφότου ήρθε στον κόσμο. Ο Μασκ και η Γουίλσον πήραν διαζύγιο το 2008 και έχουν από κοινού την επιμέλεια των παιδιών τους.

Μέχρι στιγμής ο Έλον Μασκ δεν έχει σχολιάσει την απόφαση του παιδιού του, ενώ δεν είναι γνωστό αν ήξερε τα σχέδιά του. Μόλις μερικές ημέρες πριν, ο μεγιστάνας σχολίασε σε ένα άρθρο που ανέλυε το ερώτημα «τι σημαίνει γυναίκα»:  «Από τη μία μας λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα και από την άλλη μας λένε ότι τα φύλα είναι τόσο διαφορετικά, που η μόνη επιλογή είναι μια μη αναστρέψιμη χειρουργική επέμβαση. Ίσως κάποιος πιο σοφός από εμένα να μπορεί να μου εξηγήσει αυτή τη διχοτομία».