Forbes: Αυτοί είναι οι διάσημοι με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην κορυφή βρίσκονται δημιουργοί, όπως σκηνοθέτες, μουσικοί, αλλά και παρουσιαστές


Τον κατάλογο με τις πιο επιδραστικές διασημότητες για το 2014 ανακοίνωσε το περιοδικό Forbes. Η ανακοίνωση των ονομάτων ήταν για πολλούς έκπληξη, αφού δεν περιλαμβάνονται σε αυτή ονόματα διασημοτήτων, όπως η Μάιλι Σάιρους, αλλά βετεράνοι δημιουργοί της Έβδομης Τέχνης, αποδεικνύοντας έτσι ότι η επιδραστικότητα σχετίζεται άμεσα με τη μακρά πορεία και την καριέρα.

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η τελευταία του ταινία, «Λίνκολν», η πορεία στα Όσκαρ αλλά και η επιτυχία που είχε στις κινηματογραφικές αίθουσες φαίνεται πως διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξή του ως κορυφαία επιδραστική διασημότητα για το 2014.

opra

Στη δεύτερη θέση της λίστας του Forbes κατατάσσεται η 60χρονη πλέον τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην μικρή οθόνη, ενώ ακολουθεί ο παραγωγός και σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας.

bono

Το Forbes σημειώνει ότι η επιρροή του Λούκας θα φανεί μέσω της επιστροφής – με τη βοήθεια της Ντίσνεϊ – του κινηματογραφικού έπους των «Star Wars».
Ακολουθούν ο Ρον Χάουαρντ και ο Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ στην πρώτη δεκάδα των πιο επιδραστικών διασημοτήτων στον πλανήτη για το 2014 περιλαμβάνονται ο Μπόνο, η Μπάρμπαρα Γουόλτερς και ο δημιουργός κόμικ, Σταν Λι.

Για την κατάρτιση της λίστας, το περιοδικό Forbes χρησιμοποίησε στοιχεία του E-Poll Market Research, που περιλαμβάνει 6.600 ονόματα διασήμων βασισμένα σε 46 χαρακτηριστικά προσωπικότητας.