Πανικός στην Ινδία: 2.104 θάνατοι & 300.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου από την έναρξη της πανδημίας μέχρι εδώ μέσα σε μόλις μία ημέρα, που ξεπέρασε τις 300.000.

Ταυτόχρονα, σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο ανήλθαν σε 314.835, με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τα 15,93 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και είχε ανέλθει σε 297.430 μολύνσεις.

Το ίδιο διάστημα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας κατέγραψε τους θανάτους άλλων 2.104 ασθενών με την COVID-19, που αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας ως εδώ στους 184.657 νεκρούς στην Ινδία.

Το νέο κύμα της πανδημίας κατακλύζει το σύστημα υγείας της γιγαντιαίας χώρας των 1,3 δισ. κατοίκων – το οποίο ήδη βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Τα αποθέματα οξυγόνου για τους ασθενείς πλέον εξαντλούνται σε πολλά νοσοκομεία.

Προβληματισμούς προκαλεί μια νέα παραλλαγή που έχει εντοπιστεί στη χώρα και γίνονται έρευνες σχετικά με το αν έχει ανησυχητικά χαρακτηριστικά, όπως υψηλότερη μεταδοτικότητα ή αντοχή σε εμβόλια.

Η Ινδία αναφέρει πάνω από 200.000 κρούσματα ημερησίως από τις 15 Απριλίου. Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε lockdown μιας εβδομάδας αφού η έξαρση των κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα να «γονατίσει» το σύστημα υγείας. Τα αποτεφρωτήρια σε κάποιες περιοχές δουλεύουν υπερωρίες, καίγοντας σωρούς πτωμάτων, καθώς οι αριθμοί των νεκρών αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

br