NASA: Νέα εποχή στην εξερεύνηση διαστήματος -Το ελικόπτερο της NASA στον πλανήτη Άρη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το μικρό ρομποτικό ελικόπτερο της NASA επιχείρησε σήμερα την πρώτη πτήση στον πλανήτη Αρη, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην εξερεύνηση του διαστήματος.Είναι το πρώτο ιπτάμενο αντικείμενο που πραγματοποιεί ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη.

Η NASA «απογείωσε» με επιτυχία το ελικόπτερο τεσσάρων κιλών από την επιφάνεια του Άρη για το πρώτο ταξίδι σε άλλο πλανήτη, ένα επίτευγμα που οι αξιωματούχοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας παρομοιάζουν με την πρώτη πτήση των αδελφών Ραιτ.

Το 1903 είχαν γράψει ιστορία ολοκληρώνοντας την πρώτη ελεγχόμενη πτήση στη Γη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ διήρκεσε μόλις 12 δευτερόλεπτα.

Το ελικόπτερο Ingenuity, απογειώθηκε από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, φτάνοντας σε υψόμετρο περίπου 10 πόδια, όπου αιωρήθηκε, γύρισε και προσγειώθηκε απαλά σε μια αυτόνομη πτήση που διήρκεσε μόλις 30 δευτερόλεπτα, ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία.

Το Ingenuity, που ζυγίζει περίπου 1,8 κιλά στη Γη ολοκληρωσε με επιτυχία το πείραμα για να αποδείξει εάν είναι δυνατόν πτητικά μέσα να πετάξουν στην ατμόσφαιρα του Άρη η οποία έχει περίπου το 1% της πυκνότητας της ατμόσφαιρας στη Γη.

“Τα υπέροχα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα”, αναφέρει η NASA.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή